Paradisul copiilor. La fabricile de jucării se muncește la foc continuu
Embed:
Paradisul copiilor. La fabricile de jucării se muncește la foc continuu

O simplă bucată de scândură se poate transforma într-o adevărată bijuterie, dacă trece prin mâinile unor meșteri migăloși, la fel cum sunt Victoria Novac și Igor Hâncu, din satul Floreni, raionul Anenii Noi. Cei doi au pus pe picioare o afacere prosperă cu jucării sută la sută ecologice, făcute exclusiv din lemn. Echipa noastră de filmare a vizitat mica fabrică și a aflat care sunt etapele de producere a jucăriilor.

Cum deschizi ușa fabricii din Floreni, ai senzația că ai intrat în paradisul copiilor. De la o bucată de lemn la o căsuță ecologică este o cale destul de lungă. Fiecare etapă e migăloasă, iar unele componente sunt prelucrate manual. Jucăriile produse aici îi ajută pe copii să se dezvolte intelectual.

"Cea mai solicitată jucărie sau joc este harta Republicii Moldova. Nu este doar un joc, este și un material didactic prin care copii învață printr-o manieră mult mai plăcută. Tot la solicitarea părinților am făcut și harta Europei, harta lumii și harta României", a zis proprietarul întreprinderii Igor Hâncu.

La mare căutare sunt inclusiv jucăriile și decorațiunile personalizate.

"Părinții își doresc jucării, decorațiuni cu numele copilului. Cum sunt globulețele unde punem literele și formăm numele copilului, mai avem și decorațiuni cu tematica anului 2019, anul mistrețului de pământ și noi am făcut un personaj bine cunoscut și îndrăgit de copii, purcelușa peppa", a spus proprietara întreprinderii, Victoria Novac.

Unele jucării produse aici sunt multifuncționale.

"De exemplu căluțul balansoar nu doar are designul neobișnuit. Dar el se dezasamblează foarte simplu și rămânem cu partea asta prin care vrem să promovăm un joc tradițional călăritul toiagului. Mai avem roaba, scrânceobul balansoar", a afirmat proprietarul întreprinderii Igor Hâncu.

Jucăriile produse la Floreni ajung în magazinele specializate din Capitală. Într-unul dintre ele cumpărătorii pot găsi căsuța Ludecoteca. Aceasta costă aproape 5.000 de lei, dar proprietarul fabricii dă asigurări că aceasta merită banii.

"E perfectă și ca dulăpior, ca raft, dar și ca activități. Acolo panou putem să prindem mai multe jucării care le avem prin casă. O serie de activități, avem un panou cu jocuri. Avem chiar și întrerupător unde se conectează și se deconectează lumina, exact de ce are nevoie copilul', a zis proprietarul întreprinderii Igor Hâncu.

Cristina Răileanu este una dintre clientele fidele ale magazinului. Femeia a făcut comandă online de jucării educative pentru fetița sa de un an și trei luni.

"Am comandat aici un puzzle, diferite figuri geometrice, un set de pescuit, o rățușcă pentru baie că nouă ne place tare baia. Jucării moi avem suficiente și trebuie ceva care să dezvolte inteligența, creativitatea", a spus clienta Cristina Răileanu.

Este forfotă mare, în această perioadă, și la fabrica de jucării de pluș din orașul Bălți. Cei 120 de meșteri muncesc de zor pentru a face față tuturor comenzilor.

O jucărie de pluș costă între 50 și 100 de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.