Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi iluminat cu LED-uri! Consumul de energie va fi semnificativ mai mic
Embed:
Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi iluminat cu LED-uri! Consumul de energie va fi semnificativ mai mic

Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi iluminat de sute de LED-uri, până la sfârșitul acestui an. Municipalitatea a alocat în acest sens șase milioane de lei. Autoritățile spun că investiția va fi recuperată, pentru că noile corpuri de iluminat vor fi mai economice decât becurile clasice.

Oamenii spun că le este frică să treacă prin parc după lăsarea serii. 

Municipalitatea a alocat șase milioane de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelei de iluminat public din parcul Valea Trandafirilor.

"Este preconizată montarea cablulului subteran, undeva circa 7 kilometri, și circa 350 de felinare. Sunt piloni cu un felinar, și sunt piloni cu două felinare", a spus directorul întreprinderii Lumteh, Nicolae Vereșco.

Corpurile de iluminat vor fi importate din Italia, iar consumul de energie va fi mai mic.

"Fiecare corp de iluminat are posibilitatea reglării fluxului de lumină. Ceea ce va duce respectiv și la economia energiei electrice", a zis inginerul proiectant Vasile Bîrsan.

Responsabilii de la Lumteh spun că lucrările vor demara la începutul primăverii.

"În luna martie o să înceapă lucrările, pentru ca în luna martie deja ca la sfârști de an, iluminatul deja să fie făcut. Undeva prin septembie, octombrie, noiembrie, maximum cred așa", a afirmat directorul întreprinderii Lumteh, Nicolae Vereșco.

Anul trecut, o alee din parcul Valea Trandafirilor a fost iluminată cu sprijinul financiar al unei companii din Turcia. Un alt proiect care va fi pus în aplicare în 2018 de Lumteh este iluminarea decorativă a Porților Orașului. Valoarea proiectului este de un milion de lei. Banii vor fi alocați din bugetul municipal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.