Parlamentul European cere României să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex
Embed:
Parlamentul European cere României să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex

Parlamentul European a adoptat o rezoluție care stipulează că familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și cele tradiționale.
Mai mult, înaltul for UE susține că ar trebui luate măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor blocului comunitar.


Totodată, potrivit rezoluției, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate într-un stat membru al UE ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus. În iulie 2018, Curtea Constituțională din România a decis că statul trebuie să recunoască dreptul de ședere în țară al persoanelor de același sex căsătorite, dacă unul dintre membrii cuplului este cetățean UE. Curtea Constituțională a luat decizia în urma hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene. Decizia judecătorilor a venit peste 17 ani de la dezincriminarea homosexualității în România. Legislația din România nu s-a modificat însă în urma acestei decizii.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.