Partidul Slujitorul Poporului, principalul câștigător al alegerilor parlamentare anticipate din Ucraina
Embed:
Partidul Slujitorul Poporului, principalul câștigător al alegerilor parlamentare anticipate din Ucraina

Partidul Slujitorul Poporului este principalul câștigător al alegerilor parlamentare anticipate din Ucraina. După numărarea a peste 97 la sută din buletinele de vot valabile, partidul președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski, a fost preferat de 43,12 procente dintre alegători. Așa după cum se aștepta, locul doi a fost ocupat de Platforma de opoziție - Pentru Viață cu 13 la sută din sufragii. P

artidul Iuliei Timoșenko s-a ridicat cu o poziție cu 8,18 la sută, deasupra Partidului fostului lider de la Kiev, Petro Poroșenko, care a adunat 8,12 procente. În Rada Supremă ar putea accede și Vocea, care a obținut 5,84 la sută din voturi.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Kiev, încălcări grave în timpul calculării buletinelor, nu au fost depistate.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din țara vecină în regiunea Donețk din estul Ucrainei, liderul Organizației Nimeni cu excepția noastră, candidat pe listă de circumscripție, a reușit să ajungă în Rada Supremă cu doar 220 de voturi, ceea ce înseamnă 33 de procente din totalul sufragiilor din regiune.

La scrutinul din duminica trecută, alegătorii au primit două buletine - unul cu lista de partide politice înscrise în cursă, iar celălalt - cu numele candidaților din circumscripții.

Prezența la vot a fost de 49,84 de procente. Rada Supremă a Ucrainei este formată din 450 de deputați, care sunt aleși pentru o perioadă de cinci ani. În regiunile separatiste Donețk și Lugansk nu se organizează însă alegeri parlamentare, așa că 26 de locuri alocate circumscripțiilor din estul separatist rămân vacante în Rada de la Kiev.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.