PAS promite crearea unor instituții noi pentru investigarea cazurilor mari de corupție
Embed:
PAS promite crearea unor instituții noi pentru investigarea cazurilor mari de corupție

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate promit că vor crea instituții noi, care să investigheze cazurile de corupție de proporții. Obiectivul se regăsește în programul electoral al formațiunii.
Cele trei obiective în justiție ale PAS prevăd reformarea Procuraturii Anticorupție după modelul din România, confiscarea averii pe care funcționarii și demnitarii nu o pot justifica și ridicarea imunității deputaților pentru acte de corupție.

"Până nu vor fi încătușați hoții, până nu va fi confiscată averea lor furată, oamenii nu vor căpăta încrederea în instituțiile statului. Mă adresez judecătorilor, procurorilor, avem nevoie de procese curajoase, de rezonanță, în care hoții să fie puși la respect."

 De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate propune reformarea Procuraturii Anticorupție după modelul Direcției Naționale Anticorupție din România. Astfel, instituția se va ocupa doar de corupția mare. După asta, PAS vrea să formeze două instituții noi, un Tribunal și o Curte de Apel în care să fie judecate doar dosarele de corupție de rezonanță. În acest context, PAS își dorește ca președintele și deputații să nu se bucure de imunitate în cazul în care sunt implicați în dosare de corupție. Partidul Acțiune și Solidaritate mai propune ca averea funcționarilor care nu poate fi justificată să fie confiscată.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.