Pavel Filip: În ZEL din Strășeni ar putea fi deschisă o fabrică de producere a cablurilor electrice
Embed:
Pavel Filip: În ZEL din Strășeni ar putea fi deschisă o fabrică de producere a cablurilor electrice

În Zona Economică Liberă din Strășeni ar putea fi deschisă în curând încă o fabrică de producere a cablurilor electrice. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul unei întâlniri cu muncitorii unei fabrici de cablaj care activează deja în localitate. Oficialul a menționat că, în acest an, numai în raionul Strășeni vor fi create aproape trei mii de locuri de muncă noi. 

"Oamenilor trebuie pur și simplu să le creăm condiții. Omul să meargă pe un drum bun, omul să aibă acces la apă, la canalizare, la servicii medicale, la școală, la grădinițe și să aibă un loc de muncă bine plătit, atunci oamenii vor sta acasă. Nu prin chemări sau prin lozinci vor sta acasă", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Premierul a făcut această declarație în fața a zeci de muncitori de la fabrica de cablaj din Strășeni. Mariana Jalba activează aici de trei ani. Femeia spune că anterior a lucrat în afara țării, iar crearea locurilor de muncă în localitatea sa de baștină a adus-o acasă. 

"Pur și simplu deja ne-am hotărât, am găsit deja un loc de muncă aici la noi în Moldova și ne-am hotărât să ne stabilim acasă, pe pământul nostru", a zis angajata Mariana Jalba.

Fabrica de cablaj a reușit să devină un model de afacere pentru localitate. Aici activează peste 160 de angajați ce beneficiază de condiții moderne de lucru. Reprezentanții companiei afirmă că atragerea investițiilor străine ar trebui să fie o prioritate pentru guvernare. 

"Este strict important de a atrage cât mai mulți investitori străini în toate domeniile posibile. Cu venirea acestor investitori în primul rând se deschid locuri de muncă, tehnologii avansate și totodată mai multe impozite la bugetul public național", a spus reprezentantul fabricii de cablaje Nicolae Popa.

Primarul orașului Strășeni a ținut să menționeze importanța cooperării dintre autoritățile locale și cele centrale.

"Dacă vorbim de zonele economice libere se începe cu o decizie a consiliului local, după care este adoptarea legii în parlament și evident că vine și investitorul. deci, trebuie să fie o cooperare între autoritatea locală, între autoritatea centrală și între cel care vine cu investiția", a spus primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.

În cadrul întâlnirii, Pavel Filip a vorbit și despre realizările actualei guvernări și a afirmat că reformele și proiectele pentru oameni vor continua. 

"Noi ne-am propus să rezolvăm problemele oamenilor, dar problemele oamenilor sunt simple. Pensii, salarii, locuri de muncă, să nu frământe glodul prin sate, că s-au săturat oamenii. Copiii la grădiniță, la școală, hrăniți, la cald, la doctor când ne ducem să avem parte de asistență medicală calitativă", a menționat prim-ministrul, Pavel Filip.

Și angajații întreprinderii spun că și-ar dori o continuare a reformelor și proiectelor începute de autorități.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.