Percheziții la PCCOCS în birourile procurorilor Dumitru Răileanu și Elena Ceruță, în dosarul Stoianoglo
Embed:
Percheziții la PCCOCS în birourile procurorilor Dumitru Răileanu și Elena Ceruță, în dosarul Stoianoglo

Percheziții la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
Procurorii Anticorupție au descins în această seară în birourile procurorilor Dumitru Răileanu și Elena Ceruță, cercetați în dosarul deschis pe numele procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.
Informația a fost confirmată de procurorul general interimar, Dumitru Robu.


"Au fost ridicate mai multe bunuri care urmează să fie examinate în cadrul în cadrul cauzei penale. Este vorba despre purtători materiali de informații, documente, acte, ș.a. Este dosarul în care este implicat domnul Stoianoglo? -Da, este acea cauză penală. Au fost finalizate perchezițiile? - Una da, alta mai urmează. La moment nu este nici-o persoană reținută".

"Am ridicat documente, telefoane și un calculator din biroul lui Dumitru Răileanu. Dumitru Răileanu este prezent? - Da, dumnealui era. Dar perchezițiile s-au încheiat? - Da, s-au încheiat".

Procurorul Dumitru Răileanu consideră că perchezițiile au fost făcute la comandă.

"Dumneavoastră cred că cunoașteți la comanda cui se fac aceste percheziții. La comanda cui? La comanda persoanelor care sunt urmărite în baza investigațiilor pe care le desfășurăm. Au ridicat calculatorul de serviciu, nu cunosc, posibil să mai fi fost efectuate și alte acțiuni. Credeți că puteți fi reținut? Totul e posibil".

Alexandr Stoianoglo a fost reținut în data de 5 octombrie. El este învinuit de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și exces de putere. Stoianoglo se declară nevinovat și susține că tot ce i se întâmplă este o răzbunare din partea președintelui țării, Maia Sandu. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, președintele a menționat că decizia de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. După Stoianoglo a fost reținut și adjunctul său, Ruslan Popov, care este învinuit de îmbogățire ilicită. Ruslan Popov este și el plasat în arest la domiciliu. Avocații acestuia au declarat că Popov se declară nevinovat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.