Performanță de zile mari pentru Republica Moldova la Universiada Mondială. Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur
Embed:
Performanță de zile mari pentru Republica Moldova la Universiada Mondială. Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur

Performanță de zile mari pentru Republica Moldova la Universiada Mondială. Judocanul Denis Vieru a cucerit aseară medalia de aur și a adus astfel țării noastre a patra distincție de acest gen din istoria evoluției Moldovei la Universiadă. Aceasta este a doua medalie cucerită de judocani la competiția din acest an desfășurată la Napoli, Italia. Anterior, Dorin Goțonoagă a câștigat bronzul.

Denis Vieru a avut o evoluție senzațională în proba de judo în categoria de greutate de 66 de kilograme. Judocanul a obținut victorii în fața sportivilor din Chile, Australia, Rusia, România, iar în finală, în duelul pentru medalia de aur l-a învins pe Ranto Katsura din Japonia, țara în care s-a născut judo.

Astfel Denis Vieru a adus Moldovei a patra medalie de aur din istorie la Universiadă și prima după opt ani. În 2011, Zalina Marghiev a cucerit aurul la aruncarea ciocanului. La ediția din acest an Vieru a obținut a doua medalie pentru țara noastră. Anterior, Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la categoria de 81 de kg. Sportivul nostru s-a impus în fața germanului Janosch Hunfeld prin procedeul ippon, ce i-a garantat victoria.

Universiada Mondială este o competiție ce se desfășoară o dată la doi ani din 1959 și este rezervată studenților din toată lumea. Ediția din acest an se desfășoară în Italia, la Napoli. În jur de 8 mii de studenți din 140 de țări sunt antrenați în lupta pentru medalii. Țara noastră este reprezentată de 22 de sportivi. Moldova participă începând cu 1995, iar cea mai bună evoluție a avut-o în 2013. Atunci sportivii noștri au revenit cu 13 medalii: 2 de argint și 11 de bronz.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.