Pericol pe patru roți! Rablele, cu pretenții de transport public, ar putea fi înlocuite până la finele anului
Embed:
Pericol pe patru roți! Rablele, cu pretenții de transport public, ar putea fi înlocuite până la finele anului

Zilnic, 25 de autobuze mai vechi de 15 ani ies pe liniile din Capitală și suburbii. Șoferii spun că în fiecare săptămână acestea se defectează. Administrația Parcului Urban de Autobuze este optimistă și speră că până la sfârșitul anului să scoată din uz vehiculele cu termenul de exploatare depășit.

Ion Călugăreanu este șofer în cadrul Parcului Urban de Autobuze de mai bine de 30 de ani.


"Prin anii 90, 94 erau ieșiri la linie 34 de autobuze de model Icarus. Era o ieșire foartea rea la lucru. Tehnica era foarte veche și în general."


"Am condus autobuz vechi de model Liaz, producția este rusească, mașinile sunt vechi și parcursul peste două milioane de kilometri. Se defectau des, intram, făceam, reparam și iarăși ieșeam la linie și iară. Erau momente când intrat și câte două ore pe zi."

Din cele 222 de autobuze care se află acum în Parcul Urban de Autobuze, 93 sunt fabricate acum 15 ani și au termenul de exploatare depășit.


"Din autobuzele vechi, produse până în anul 2006, încă 25 de autobuze circulă la linie. Restul au fost deja scoase din linie și înlocuite cu cele noi procurate."

Administrația întreprinderii spune că autobuzele vechi sunt mai greu de întreținut, din cauza că se strică des. Astfel, cele care nu mai pot fi scoase pe linie, sunt trimise la fier uzat.


"Autobuzele vechi scoase din exploatare, vor fi propuse spre casare și demontate. Pe parcursul anilor autobuzele vechi asemenea erau casate, deja autobuzele de model vechi produse până în anii 98, au fost casate și respectiv date la metal uzat."

Oamenii care circulă cu autobuzele vechi spun că în unele dintre ele chiar plouă.

"Plecam la lucru într-o dimineață la ora șase dimineața, era chiar în drum stricat și așteptau pasagerii. O remontau noaptea când e întuneric ei remontau autobuzu. "


"Ele de mult nu mai au nici perspectivă pe viitor. Se strică des, la noi și așa când ninge iarna e foarte greu de venit din Făurești de aici și ne mai stricăm pe drum, da lumea întârzie la serviciu."


" - Astea vechi ce, stăteai cu umblea în autobuz
- Ați avut așa situație în care ploua.
- Da, da era cu prițăpul și ploua în autobuz."

În acest an, autoritățile municipale au cumpărat 100 de autobuze de model ISUZU. Până acum au ajuns în țară doar 41, iar 34 circulă deja pe liniile suburbane.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.