Pericolul scăldatului în lacurile din țară. Care sunt recomandările salvatorilor
Embed:
Pericolul scăldatului în lacurile din țară. Care sunt recomandările salvatorilor

Din cauza numărului mare de tragedii ce se produc pe lacuri și iazuri, angajații inspectoratului general pentru situații de urgență au venit cu mai multe recomandări și reguli de siguranță ce trebuie respectate în timpul scăldatului.

Angajații Inspectoratuui General pentru Situații de Urgență le recomandă celor care planifică să meargă la scăldat împreună cu copiii, să opteze doar pentru spațiile special amenajate și supravegheate. Odată ajunși pe malul iazului, suntem îndemnați de salvatori să nu lăsăm copiii singuri în apă nici pentru câteva secunde, chiar dacă aceștia știu să înoate. Comportamentul lor trebuie monitorizat continuu.

La fel se interzice scăldatul după zonele delimitate ale plajelor, inclusiv și dacă aveți la îndemână mijloace plutitoare. Nu este permis scăldatul și plonjatul în zonele neamenajate sau cu relief necunoscut. Iar, de pe bărci, poduri și dane, nu sunt permise săriturile în apă.

Salvatorii ne mai recomandă, ca înainte să mergem la scăldat să verificăm prognozele meteorologilor, iar dacă acestea sunt nefavorabile ar fi bine să nu intrăm în apă. 

Dacă optați pentru o ambarcațiune, este strict interzis ca aceasta să fie supraîncărcată. Dacă vă aflați pe o barcă, este interzisă balansarea ei sau săriturile de pe un bord pe altul.

Și nu în ultimul rând, nu uitați că scăldatul în stare de ebrietate poate fi fatal!

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.