Peste 150 de familii social-vulnerabile din țara noastră vor beneficia de pachete alimentare oferite cu sprijinul Ambasadei Franței în Moldova
Embed:
Peste 150 de familii social-vulnerabile din țara noastră vor beneficia de pachete alimentare oferite cu sprijinul Ambasadei Franței în Moldova

Peste 150 de familii social-vulnerabile din țara noastră vor beneficia de pachete alimentare oferite cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova. Reprezentanța diplomatică a decis să marcheze Ziua Națională a Franței prin acest proiect de caritate, realizat în parteneriat cu Asociația Obștească "Laolaltă".

Familiile vulnerabile care vor primi coșuri cu alimente locuiesc în diferite raioane ale țării și au fost afectate de pandemia de Covid 19.

"Am vrut să ne solidarizăm cu acele persoane care sunt dublu afectate, deoarece pe lângă virus trebuie să mai facă față dizabilităților, bolilor, sărăciei și altor greutăți."

Pachetele alimentare, procurate din donația în valoare de 2500 de euro, vor ajunge la destinatari săptămâna viitoare.

" Vom selecta persoanele care sunt pe prima linie pentru a primi aceste ajutoare și efectiv îi vom contacta. Pachetele cântăresc aproximativ 17-18 kilograme, este vorba despre multe produse. Încercăm de fiecare dată ca ele să poată fi utilizate minim o lună".

Cu ocazia zilei naționale a Franței, ambasadorul Pascal Le Deunff a felicitat cetățenii francezi, care se află în Republica Moldova.

"Doresc la toți cetățenii francezi din Moldova sănătate și prosperitate. Le mulțumesc pentru munca pe care o fac pentru a îmbunătăți relațiile de prietenie dintre Moldova și Franța".

Oficialul a mulțumit pentru buna cooperare și susține că, în ultima perioadă, relația dintre Chișinău și Paris este din ce în ce mai strânsă.

"Avem o foaie de parcurs pe care o îndeplinim în totalitate. Proiecte concrete în infrastructură, energie și împădurire".

În prezent, în Republica Moldova sunt în jur de 100 de cetățeni francezi. În schimb, în Franța locuiesc aproximativ 50 de mii de moldoveni. Relațiile diplomatice între Chișinău și Paris au fost stabilite în data de 12 martie 1992.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.