Peste 78 de mii de moldoveni au depus declarații pe venit
Embed:
Peste 78 de mii de moldoveni au depus declarații pe venit

Peste 78 de mii de moldoveni au depus până acum declarațiile pe venit. Termenul limită pentru aceștia a fost prelungit cu o lună, în timp ce ieri a fost ultima zi de depunere a declarațiilor pentru persoanele juridice. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în acest an mai mulți moldoveni au optat pentru formularul precompletat al declarației.

În total, în 2017, persoanele juridice au depus 68.190 de declarații, dintre care 34.838 în formă electronică, iar alte 33.352 în formă scrisă.

"Totul decurge în regim normal nu sunt îmbulzeli, noi ne străduim să fim cât mai receptivi din acest motiv am lucrat și sâmbătă și duminică", a spus șefa serviciului de presă al Inspectoratului Fiscal, Olga Baciu.

În 2017, au fost mai mulți moldoveni care au folosit declarația precompletată. Aceasta este disponibilă și în format electronic pentru persoanele care dispun de semnătură electronică. Din numărul total de persoane fizice care au depus declarațiile până acum aproximativ 90 la sută au utilizat acest serviciu.

După ce ați obținut informațiile cu privire la veniturile anuale puteți completa declarația rapidă. Astfel, introducând doar câteva cifre programul vă calculează automat suma impozitului spre achitare sau spre restituire. Astfel, pierdeți mai puțin timp și nu stați la cozi.

"Avem nevoie doar de codul din buletinul de identitate pentru a îndeplini declarația, ceea ce ne ia foarte puțin timp și putem să deservim un număr mai mare de contribuabili", a spus inspectorul superior Direcția Administrare Fiscală, Elena Teleuță.

Termenul de depunere a declarațiilor pe venit pentru persoanele fizice a fost prelungit până în data de 30 aprilie. Contribuabilii, care nu vor depune declarațiile pe venit până în data stabilită, riscă amenzi. Declarațiile pot fi depuse la orice oficiu fiscal.

În 2016, la Fisc au fost depuse peste 260 de mii de declarații pe venit. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.