Peste trei mii de locuitori din satele Biești, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea vor avea un sistem de iluminare modern
Embed:
Peste trei mii de locuitori din satele Biești, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea vor avea un sistem de iluminare modern

Ulițele celor trei sate din comuna Biești, raionul Orhei vor fi iluminate de un sistem modern.
Potrivit Consiliului Raional Orhei, rețeaua are o lungime de aproximativă 28 de kilometri.
Localnicii susțin că toamna înserează mai devreme și că până acum le era frică să iasă din case după ora 19."Felicitări Biești. Felicitări domnule primar."


Peste trei mii de locuitori din satele Biești, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea vor avea lumină pe ulițe.


"Am așteptat. Avem lumină, drumuri asfaltate. Înainte era întuneric și ne temeam să mergem pe drum. Acum multe se întâmplă. "


"Suntem foarte bucuroși că avem lumină și nu mergem pe întuneric. Era mai rău, dar acum este cu mult mai bine. Ne vom duce cu lumină acasă, nu pe întuneric.


În cele trei sate din comuna Biești au fost instalate 700 de led-uri econome.


"Străzile sunt iluminate, nu întunecate cum a fost până acum. Eu locuiesc în satul Cihoreni. Lumea merge pe străzi fără frică, cu încredere că va ajunge cu bine acasă."


Lucrările de instalare a rețelei electrice au fost realizate timp de jumătate de ani.


" Putem liber, chiar și în ziua de duminică să ne ducem, să petrecem. Să ne ducem pe la oaspeți, cumetri, să ne întoarcem acasă în siguranță. Am trecut printr-o perioadă mai grea, dar până la sfârșit rezultatul e cel pe care îl avem și cel pe care l-am așteptat foarte mult timp. Sperăm mai departe să avem mai multe proiecte frumoase."


Potrivit autorităților raionale, iluminarea comunei Biești a costat 2,5 milioane de lei.


"Au fost bani investiți în comuna Biești, pentru ca acest proiect frumos să fie implementat. Să fim pregătiți pentru ceea ce urmează. Raionul Orhei va fi transformat într-un mare șantier unde toată lumea va munci pentru că asta așteaptă locuitorii."


Locuitorii comunei Biești au fost felicitați de Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, la inițiativa căruia a fost lansat acest proiect de infrastructură în raionul Orhei.


"A venit și rândul localității voastre să aibă lumină pe străzi. Așa ca copiii dumneavoastră să se plimbe în siguranță. Am reușit să contribuim la confortul și siguranța voastră. În același timp, regret că mai sunt localități din țară, care sunt în beznă. Satele și orașele noastre demult trebuiau să ajungă la normalitate, iar oameni să aibă condiții
decente de trai. "

Vicepreședintele Partidului "ȘOR" Marina Tauber a menționat că astfel de proiecte de infrastructură urmează a fi implementate și în localități din alte raioane.


"Este timpul să sărbătorim lucrurile mărețe. Noi vom continua dezvoltarea teritoriilor noastre. Satele dvs, întreaga comună, 99% sunt iluminate. Nu trebuie să plecați, dar trebuie cot la cot toți împreună să construim Europa acasă."


Potrivit unui comunicat al Consiliului Raional Orhei, echipa partidului „ȘOR” și-a propus în acest an să realizeze peste o sută de proiecte de iluminat stradal în satele din țară, iar majoritatea au fost deja finalizate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.