Pilotul, care a survolat deasupra orașului Vadul-lui-Vodă în ziua de 9 mai, va fi sancționat
Embed:
Pilotul, care a survolat deasupra orașului Vadul-lui-Vodă în ziua de 9 mai, va fi sancționat

Autoritatea Aeronautică Civilă a inițiat o anchetă internă în cazul zborului efectuat de un avion de mici dimensiuni deasupra orașului Vadul lui Vodă în ziua de 9 mai.
Instituția susține că pilotul care a survolat spațiul aerian nu avea autorizație de zbor.
Mai mult, acesta este cercetat și pentru altitudinea mică, lucru care contravine normelor aeriene.
Totodată, pilotul s-ar face vinovat și de acțiunile pasagerilor, care în timpul zborului au aruncat cu flori peste mulțimea adunată la memorialul din oraș.

Ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile ne-a spus că în baza anchetei interne va fi decisă sancțiunea ce îi va fi aplicată pilotului.


" Autoritatea Aeronautică Civilă nu a eliberat careva autorizație pentru desfășurarea activității date pentru 9 mai. Inspectorii autorității au inițiat procedura de verificare a acțiunilor pilotului care este responsabil de tot ce se întâmplă la bordul aeronavei. Decizia despre aplicarea sancțiunilor va fi luată după finalizarea investigării cazului."


la bordul navei se afla și controversatul activist civic, Igor Tuleanțev. Acesta a fost și inițiatorul acțiunii de aruncare a florilor de la bordul avionului. Cei de la Aviația Civilă ne-au spus că pentru acest gest va răspunde pilotul deoarece potrivit codului aerian, este interzisă pulverizarea, aruncarea sau lansarea de obiecte de la bordul unei nave în zbor.


Amintim că duminică, 9 mai pilotul aeronavei împreună cu alți doi pasageri au vrut să-i surprindă pe locuitorii orașului Vadul lui Vodă veniți duminică să-i comemoreze pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Ei au fost filmați de localnici, iar imaginile au ajuns pe internet.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.