Pregătiri pentru Maratonul Internațional Chișinău. Evenimentul va avea loc în acest weekend
Embed:
Pregătiri pentru Maratonul Internațional Chișinău. Evenimentul va avea loc în acest weekend

Un Maraton Internațional va fi organizat în weekend la Chișinău. Orășelul sportiv a început deja să fie amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, unde va fi dat startul curselor. La eveniment vor participa sportivi profesioniști și amatori, din Moldova și de peste hotare. Biletele sunt la mare căutare, chiar dacă e pandemie. Organizatorii dau asigurări că, pentru siguranța tuturor, vor fi impuse reguli stricte anti-COVID.

Zinaida Sacara, în vârstă de 39 de ani, va participa la cursa de 42 de kilometri. Acum doi ani, ea a câștigat tot la această probă, iar secretul său constă într-un mod sănătos de viață și nu doar:

"Șase zile din șapte, să spunem, zi de zi antrenamente. A fost o pregătire destul de mare, să spun eu pentru această cursă. O să depun tot efortul și îmi doresc desigur să câștig, deja vedem, ne rugăm la Dumnezeu să ne de-a puteri și încredere în sine să luptăm."

Vadim Jeleascov a participat la toate cele șapte ediții ale maratonului. El spune că a așteptat competiția, nu pentru bani, ci pur și simplu pentru că-i place.


"Pentru mine e importantă competiția din acest an, după doi ani de pandemie. Este hobby-ul meu. Nu sunt profesionist. Am alergat la maratoane din plăcere."

Organizatorii pregătesc evenimentul după toate rigorile epidemiologice. Toți membrii staff-ului, participanții și spectatorii trebuie să dețină certificat de vaccinare sau test negativ la COVID. Sportivilor le va fi asigurată testarea gratuită. În plus, ei vor porni cu masca pe față, la startul cursei.

"Dacă participanții la maraton nu vor avea unul dintre aceste documente, noi am pregătit pentru ei un test gratuit, pe care îl vor face aici, pe loc. Și pentru spectatori am prevăzut această posibilitate, să facă testul pe loc, dar contra plată. Testul va costa 200 de lei. Testul va fi gratuit și pentru părinții copiilor care vor participa la maraton."

La maraton s-au înscris 300 de copii, pentru care competiția va fi organizată sâmbătă. Iar duminică la linia de start se vor alinia în total 2 000 de adulți.

"Fiecare participant va primi un pachet de start, care conține un număr și un cip, un sistem care va urmări sportivul pe durata traseului. Participanții vor primi și un tricou, conform mărimii, și, evident, un cadou din partea sponsorilor."

Iar participanții de peste hotare vor primi în dar și un bilet turistic.


"În acest an adăugăm mai multe puncte de atracție pentru turiști. Vor fi prezentate locații de vinificație și struguri, diferite regiuni ale țării, inclusiv cea găgăuză. Participantul va putea admira țara noastră."

Maratonul Internațional Chișinău a ajuns la a șaptea ediție. Sportivii vor alerga pe patru trasee, pe distanțe de la cinci până la 42 de kilometri.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.