Premieră cinematografică pentru Republica Moldova. Primul lungmetraj de groază se filmează la Chișinău
Embed:
Premieră cinematografică pentru Republica Moldova. Primul lungmetraj de groază se filmează la Chișinău

Premieră cinematografică pentru Republica Moldova. Primul lungmetraj de groază în limba engleză se filmează la Chișinău, iar premiera va fi prezentată în America. Filmul se numește Charllote și relatează istoria misterioasă a unei fetițe cu ochi albaștri și păr blond, care distruge destine cu ajutorul unui aparat de fotografiat. Pelicula este realizată în urma unui parteneriat dintre regizorul moldovean Igor Sadovski și a unei companii americane de producție. Filmările au început acum două săptămâni și, chiar dacă proiecția este în limba engleză, sunt implicați doar actori din țara noastră. 

Scenariul a fost scris acum doi ani la comanda regizorului Igor Sadovski, de către autorul italian Filippo Santaniello. În prima parte a filmului, spectatorii vor face cunoștință cu doi eroi, un jurnalist și o cercetătoare din Suedia, Anja Nilsson. 

Anja vine la emisiune pentru a prezenta un aparat de fotografiat care are forța supranaturală de a opri timpul cu prețul unei vieți de om. Îndată ce este fot fiată, persoana dispare pentru totdeauna într-o lume paralelă. 

Pe parcursul filmului, aparatul de fotografiat ajunge în mâinele Charlottei, o fetiță tăcută și singuratică. 

Aceasta încearcă să se întoarcă în ultima clipă petrecută alături bunica sa. 

Rolul Charlottei i-a revenit Cristinei Sadovski, care este și fiica regizorului.

Istoria ia o întorsătură neașteptată în gară, atunci când micuța Charlotte face cunoștință cu soții David și Lorren. 

Pelicula este realizată de către o echipă de 30 de profesioniști din țara noastră. Aceștia sunt coordonați de regizorul Igor Sadovski și directorul de imagine, italianul Angelo Stragmalia. 

Regizorul susține că Charlotte este cel mai important proiect din viața sa, pentru că demult își dorea să producă un film în engleză. Visul său s-a materializat în timpul unei vizite la Cannes, unde s-a întâlnit cu producătorul american Charles Morris pentru a încheia un contract de distribuție a filmului Werner Gruber. 

Pentru producția filmului, Centrul Național de Film a contribuit cu aproape un milion de lei, iar echipamentul tehnic a fost asigurat de către producătorul Sergiu Pascaru. Filmările se vor desfășura până la finele lunii august. Ulterior, munca echipei va continua în Statele Unite ale Americii, unde va avea loc post producția și distribuția peliculei. Filmul va fi ecranizat la începutul anului viitor, în America.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.