Premieră în Moldova. Spectacolul de balet "Spartacus", jucat la TNOB
Embed:
Premieră în Moldova. Spectacolul de balet "Spartacus", jucat la TNOB

Spectacolul de balet "Spartacus", o poveste de dragoste plină de suspans, a fost jucat ieri, în premieră, la Chișinău, în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet "Maria Bieșu". Acesta a oferit momente de neuitat, în special pentru 35 de adolescenți de la centrul de plasament "Preafericitul Iosif" din Capitală, care au văzut pentru prima dată un astfel de spectacol.

La spectacol au participat dansatori din România și Japonia, care spun că au avut emoții deosebite pe scena din Chișinău.

"Dansez „Spartacus” pentru prima dată și sunt foarte bucuroasă. M-am antrenat mult până acum și vreau să transmit publicului aceste sentimente", a spus balerina, Kotomi Hoshino.

"Pentru mine sunt niște emoții foarte mari. Este un spectacol foarte dificil, foarte greu. Sunt fericit că m-au chemat, e a doua oară când sunt aici, la Chișinău", a comentat balerinul, Vlad Mărculescu.

Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" le-a făcut o surpriză adolescenților de la centrul de plasament "Preafericitul Iosif" din Capitală și i-a adus la spectacolul de balet.

"Deja este o tradiție pentru noi, anual să oferim peste o sută de bilete copiilor la diferite spectacole. Oferim copiilor de la case de copii, școli internat, chiar și din familii social vulnerabile, unde părinții nu-și permit astfel de bilete să procure", a afirmat coordonator proiect "Edelweiss", Viorica Țurcan.

Adolescenții spun că spectacolul i-a lăsat fără cuvinte.

Sala a fost arhiplină, iar publicul a rămas impresionat de prestația balerinilor.

A 24-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet "Maria Bieșu" se va încheia pe 18 septembrie. Evenimentul este organizat cu susținerea Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” și a premierului Pavel Filip.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.