Premieră în Moldova. Un deputat PDM și-a prezentat raportul de activitate în fața cetățenilor
Embed:
Premieră în Moldova. Un deputat PDM și-a prezentat raportul de activitate în fața cetățenilor

Pentru prima dată, un parlamentar din țara noastră și-a dat darea de seamă în fața cetățenilor. Este vorba despre deputatul democrat Elena Bacalu, care și-a prezentat, astăzi, raportul de activitate, în fața băștinașilor din raionul Cahul.

Printre realizările enumerate de Elena Bacalu se numără: suportul acordat pentru renovarea mai multor instituții de învățământ din raion, obținerea statutului de municipiu pentru orașul Cahul și deschiderea Departamentului de Medicină Urgentă și a Secției Reanimare din cadrul spitalului raional.

"Ar fi bine ca fiecare deputat să vină cu un raport de activitate în fața alegătorilor. Este votat proiectul cu Zona Economică Liberă, au fost alocate surse financiare pentru Parcul Industrial. Incubatorul de afaceri avem multe succese, realizări în medicină", a spus deputatul PDM, Elena Bacalu.

În cazul în care Parlamentul va aproba introducerea votului uninominal, prezentarea raportului de activitate în fața cetățenilor va deveni obligatorie pentru deputați. Elena Bacalu consideră că acest sistem electoral va responsabiliza parlamentarii.

"Reprezintă schimbarea modului de a gândi, de a alege și de a acționa a poporului nostru, el reprezintă reformarea societății și înseamnă încă un pas important pe calea democrației în Republica Moldova", a afirmat deputatul PDM, Elena Bacalu.

După prezentare, președintele raionului Cahul a venit cu o solicitare către deputatul democrat.

"Am așa o rugăminte către dumneavoastră dacă dumneavoastră ați putea interveni pe lângă domnul prim-ministru poate ar fi bine să fie și în teritoriu ședința Guvernului. Cred că această întâlnire de Guvern din teritoriu ne-ar ajuta pe noi să avem un dialog", a declarat președintele raionului Cahul, Ion Groza.

Locuitorii din Cahul cred că și ceilalți deputați ar trebui să-și prezinte rapoartele de activitate.

Elena Bacalu este deputat PDM din 2014.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.