Premieră în politica din Moldova. Au aprobat Codul de Etică și Integritate pentru membrii PDM
Embed:
Premieră în politica din Moldova. Au aprobat Codul de Etică și Integritate pentru membrii PDM

Premieră în Moldova. Partidul Democrat a aprobat, ieri, Codul de Etică și Integritate, care stabilește criteriile pe care trebuie să le întrunească toți cei care fac sau vor să facă parte din PDM. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că Partidul Democrat va înceta să-i susțină politic pe membrii formațiunii care au conflicte de interese sau au devenit parte a unui proces penal. De asemenea, a fost aprobată o nouă organigramă a partidului și au fost aleși vicepreședinții PDM.

"Am aprobat astăzi în premieră pentru politica din RM și codul de etică și integritate. Acest cod stabilește principiile noastre, dar și criteriile de integritate pe care trebuie să le întrunească toți cei care fac sau vor să facă parte din membrii Partidului Democrat. Mesajul pe care îl transmitem odată cu aprobarea codului este că PDM este parte a reformei clasei politice. Ne asumăm aceste criterii de integritate și le impunem ca regulă în activitatea noastră politică", a afirmat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

"Partidul, de exemplu, va penaliza acei membri de partid care și-au angajat în instituțiile pe care le conduc, soțul, soția, și în general rudele până la gradul unu. La fel, partidul va sancționa acei membri care sunt colaboratori ai serviciilor de informații străine", a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

La ședință s-a discutat și despre agenda reformelor în domeniul social și administrația publică, dar și despre lupta împotriva corupției. 

"Am vorbit și despre toate celelalte reforme, la fel de importante, cum sunt cele din domeniul justiției, este și lupta anticorupție. De aceea concluzia mea este una că cu cât înaintăm mai mult pe aceste reforme și cu cât suntem mai aproape de rezultate, desigur că răsună și mai multe critici în societate", a declarat prim-ministru, Pavel Filip.

Printre alte subiecte abordate se numără continuarea dezbaterilor pe marginea proiectului privind introducerea votului uninominal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.