Premieră în țara noastră! Drumul lui Iisus spre Golgota, refăcut simbolic la Strășeni. Imaginile vă pot afecta emoțional
Embed:
Premieră în țara noastră! Drumul lui Iisus spre Golgota, refăcut simbolic la Strășeni. Imaginile vă pot afecta emoțional

Drumul lui Iisus spre Golgota a fost refăcut simbolic astăzi la Strășeni de către 60 de actori din România și voluntari din Moldova. Evenimentul a fost organizat în premieră, în țara noastră și a atrs zeci de spectatori. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Drumul Crucii a fost parcurs timp de aproximativ o oră. Acesta a redat tot traseul pe care l-a făcut Mântuitorul înainte de a fi răstignit, de la judecare până la înmormântarea Sa. 

Actorul care a jucat rolul principal, Iulian Văcărean, susține că rolul său a fost unul greu, dar cea mai grea a fost încărcătura emoțională pe care o poartă.

"Momentul cel mai dramatic din spectacol este momentul în care te uiți în ochii oamenilor și vezi că dintr-un interior al lor țâșnesc niște lacrimi de durere și cele mai multe ori de iertare în fața lui Dumnezeu", a spus actorul Iulian Văcărean.

Drumul Crucii este proiectul artistului român Daniel Leș și a fost lansat acum 15 ani. În Moldova, scenele au fost jucate în premieră de către 50 de actori de peste Prut.

"În modul acesta teatral încercăm să fie o sugestie, o imagine, un spectacol cu un impact emoțional ca oamenii nu doar să audă, dar să și trăiască, să și simtă, să și vadă, să și experimenteze ceea ce spune Scriptura", a zis actorul Daniel Cociuba.

Scenele i-au impresionat pe spectatori care abia de își puteau stăpâni lacrimile.

Actorii au jucat scene similare pe străzile din Chișinău și Cahul. Drumul Crucii a fost rconstituit astăzi și de câțiva enoriași din Nisporeni, care au parcurs pe jos peste 10 kilometri.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.