Premieră la Teatrul de Operă și Balet
Embed:
Premieră la Teatrul de Operă și Balet

Spectacol de balet excepțional la Teatrul Național de Operă „Maria Bieșu”. După 40 de ani de absență, în scena de la Chișinău va fi pusă piesa "Spartacus". Toți cei pasionați de dans vor putea urmări spectacolul vineri.

Protagonista piesei "Spartacus" este cunoscuta balerină Cristina Terentiev.

"Este o piesă de balet stilizată, nu este una clasică. Pentru noi acest lucru este foarte interesant pentru că de fiecare dată când o piesă veche este modernizată noi încercăm să intrăm în rolul soliștilor de pe acele timpuri dar și să adăugăm ceva nou", a spus Artista Poporului, Cristina Terentiev.

Scenograful Iurie Matei susține că balerinii se pregătesc pentru acest spectacol de mai bine de jumătate de an. Artiștii promit un show de excepție.

"S-a lucrat foarte mult la costume și la decor. Am dus puțin în contemporan mai puțin stilistic fiindcă și în scenografie s-au întâmplat mai multe lucruri pe parcursul ultimilor ani și nu mai sunt spectacolele cele unde vedem construcții enorme de decor", a zis scenograful Iurie Matei.

"Am încercat să păstrăm coregrafia inițială a acestei piese, dar anii trec, iar noi deja dansăm altfel. Vor fi dansuri mai dinamice", a povestit conducătorul artistic, Natalia Corotcova.

Și muzicienii teatrului le-au pregătit o surpriză spectatorilor. În premieră, ei vor interpreta creațiile lui Aram Haciaturan.

"Un balet care iese din cadrul, formatului Teatrului de Operă. Pentru noi, pentru orchestră este ceva nou, ceva frumos și sperăm să ne prezentăm la un nivel cât mai înalt", a spus dirijorul Teatrului de Operă și Balet, Dumitru Cîrciumaru.

Prețul unui bilet la spectacol variază între 30 și 110 lei. Pentru prima dată la Chișinău, piesa "Spartacus" a fost jucată în anul 1975, la Teatrul Academic de Stat de Operă și Balet.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.