Preotul din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, riscă să fie amendat pentru calomnie
Embed:
Preotul din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, riscă să fie amendat pentru calomnie

Preotul din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, riscă să fie amendat pentru calomnie. Slujitorul bisericii a distribuit, pe rețelele de socializare, un filmuleț în care acuză poliția că le-ar plăti rudelor persoanelor  decedate pentru ca în certificatele de deces, cauza morții să fie declarată maladia COVID-19. Potrivit preotului, oamenii ar muri, de fapt, de alte boli.

În filmulețele pe care le postează pe rețelele de socializare, preotul Sergiu Ivanov, din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, povestește că nu crede în existența noului coronavirus. Iar într-o înregistrare recentă, acesta susține că rudele răposaților primesc bani pentru a semna că SARS-CoV2 ar fi provocat decesul. Parohul acuză de aceste ilegalități poliția din localitate.

"Mi-a spus cineva că atunci când a sunat la 112, pentru că bunelul lui a murit, a venit imediat co mașină a poliției, un domn și o doamnă, au scos un act cu multe semnături și i-a întrebat cine răspunde de acest om, la care nepotul zice: eu sunt. S-au retras mai într-o parte și i-au zis: poate scriem aici că o murit de virus și azi până seara o să vă aducă o persoană vreo 15-20 de mii de lei. "

Poliția califică declarațiile preotului drept calomnii, iar acesta riscă să fie amendat.

"În urma secvențe video de pe facebook, acesta a amenințat și a vorbit la adresa poliției: că poliția pune la cale oamenii să spună că rudele lor mor de COVID. Se vor stabili toate circumstanțele și câte unități convenționale va fi amendat. "

Parohul din Vărzărești nu este la prima sa abatere de la regulile pandemice. Potrivit poliției, acesta mai are de achitat cinci amenzi, în sumă de 125 de mii de lei, pentru că a oficiat slujbe, fără a respecta normele epidemiologice.

Jurnaliștii de la "Ziarul de Gardă" au fost la Vărzărești și au vorbit cu rudele mai multor persoane care au murit de COVID-19. Aceștia au negat faptul că li s-ar fi propus bani pentru a semna acte false.

"Le-am auzit aceste vorbe și eu, și sora mea. Iaca și în mahală mă întreabă, chiar îi drept, ai primit ? Doamne ferește, cum să primesc bani, eu nici nu știu doctorul la care o decedat, nici cabinetul. Nimic. Zic de unde vorbele acestea, iaca vorbește lumea în sat că te-ai dus și ai iscălit și ai primit....Mă vorbesc că am primit trei mii. "

Nu doar preotul din Vărzărești nu ia în serios riscurile provocate de COVID-19.
Anterior, și Mitropolia Moldovei a declarat că pandemia a fost una inventată de globaliștii sataniști. Și episcopul de Bălți și Fălești, Marchel a promovat teorii ale conspirației, însă, ca o ironie, a fost internat în Secția de COVID a Spitalului Clinic Municipal Bălți. Până acum, 30 de preoți au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Doi slujitori ai bisericii au murit.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.