Președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat, din nou, să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate
Embed:
Președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat, din nou, să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat, din nou, să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Despre asta parlamentarul a anunțat pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui, motivul invocat de președintele Maia Sandu, care conduce Consiliul, ar fi că Sîrbu ar avea conflict de interese legat de piața asigurărilor.
Deputatul neagă acest lucru.
Am solicitat o reacție de la consilierul prezidențial pe comunicare, Sorina Ștefârță, care ne-a spus că urmează să verifice această informație.

În data de 26 februarie, Sergiu Sîrbu, de asemenea, nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate, deși este membru din oficiu al acestuia.  Atunci, șeful statului, Maia Sandu, a spus că deputatul nu a fost lăsat din cauza unor conflicte de interese, în condițiile în care la ședință s-a discutat despre concesionarea Aeroportului. Fiind întrebată în baza cărui regulament a interzis accesul lui Sergiu Sîrbu la ședință, Maia Sandu nu a putut oferi un răspuns clar. Totodată, deputatul s-a adresat la mai multe instituții, precum ANI și SPPS, pentru a clarifica situația. Potrivit lui, decizia Maiei Sandu a fost una ilegală.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.