Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a fost infectat cu noul tip de coronavirus
Embed:
Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a fost infectat cu noul tip de coronavirus

Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a fost infectat cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de deputat pe pagina sa de Facebook. Este al treilea caz activ de COVID-19 în Legislativ. Nu se știe încă dacă în această săptămână va avea loc ședința plenară, iar acest lucru i-a nemulțumit pe deputații Platformei DA, care au cerut deblocarea activității forului Legislativ.

Pe pagina sa de Facebook, Corneliu Furculiță a scris că de câteva zile este autoizolat și primește tratamentul recomandat de medici. Furculiță mai spune că se simte bine și speră că, în scurt timp, va reveni la regimul obișnuit de activitate. Secretariatul Parlamentului a confirmat încă luni, pentru postul nostru de televiziune, că un deputat PSRM este infectat cu noul coronavirus. Informația nu a fost însă confirmată de serviciul de presă al socialiștilor, dar nici de colegii lui Furculiță, care ne-au spus că nu cunosc nimic. Corneliu Furculiță este al treilea deputat diagnosticat cu această boală, în ultimele zile. În prezent, se tratează de COVID-19 și deputații PRO MOLDOVA, Ruxanda Glavan și Oleg Sîrbu. Din acest motiv, președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a emis luni o dispoziție potrivit căreia toate ședințele comisiilor parlamentare se vor desfășura online. Nu se spune însă nimic despre ședințele plenare, care, de altfel, nu au mai fost organizate de două săptămâni. Situația i-a revoltat pe deputații Platformei DA, care acuză că se încearcă blocarea activității Parlamentului. Potrivit vicepreședintelui Legislativului Alexandru Slusari, dispoziția semnată de Greceanîi nu a fost aprobată în cadrul Biroul Permanent, așa cum ar fi trebuit.

"Doamna președinte se duce la "nariaduri", la "planiorcă" la Dodon, acolo primește indicațiile și doamna, depășind, evident, limitele competențelor, decide de una singură că tot Parlamentul o să fie blocat. Noi, cei de la Platforma DA, nu suntem de acord să stăm ca mobila."

Contactat telefonic pentru a oferi o reacție, socialistul Vasile Bolea, președintele comisiei juridice a Parlamentului, a declarat că Alexandru Slusari are undă verde să lucreze conform programului deputaților în teritoriu, în fracțiuni și în comisii parlamentare, dar să nu stea ca un "taburet". Bolea a mai spus că dispozițiile spikerului nu necesită să fie reconfirmate de Biroul Permanent al Parlamentului și că această structură poate fi convocată la solicitarea a o treime din membrii acesteia, printre care se numără vicespikerul Alexandru Slusari. Solicitată pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al instituției prezidențiale, Carmena Sterpu, ne-a spus că nu comentează afirmațiile lui Alexandru Slusari. Am cerut un comentariu și din partea serviciului de presă al Parlamentului, dar, deocamdată, nu am primit un răspuns. De la începutul pandemiei, au fost diagnosticați cu COVID-19 mai mulți parlamentari printre care deputații PRO MOLDOVA Corneliu Padnevici și Ghenadie Verdeș, deputații Partidului Politic ȘOR Igor Himici și Vladimir Vitiuc, dar și deputatul Platformei DA, Arina Spătaru, democratul Eugeniu Nichiforciuc și socialistul Vladimir Mizdrenco. Aceștia s-au tratat deja. De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus și câțiva angajați ai Secretariatului Parlamentului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.