Președintele Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au ajuns la spital. Coloana prezidențială a fost implicată într-un grav accident de circulație
Embed:
Președintele Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au ajuns la spital. Coloana prezidențială a fost implicată într-un grav accident de circulație

Șeful statului, Igor Dodon, mama acestuia și unul dintre fiii președintelui au ajuns la spital, după ce coloana oficială a fost implicată într-un grav accident de circulație. Două mașini din cortegiul prezidențial s-au ciocnit violent cu un camion, care aparține unei întreprinderi avicole. Coliziunea s-a produs în această după-amiază în apropiere de orașul Strășeni. La fața locului au intervenit pompierii și mai multe ambulanțe.

Din imaginile publicate de Serviciul Protecție și Pază de Stat se vede cum camionul a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit violent cu mașina aflată în fruntea cortegiului prezidențial, care s-a răsturnat. În acest automobil se afla șeful statului, Igor Dodon, mama acestuia și fiul mijlociu al președintelui. Ei se îndreptau spre Sadova, Călărași, satul de baștină al lui Igor Dodon. Nici cea de-a doua mașină din coloana oficială nu a reușit să evite impactul.

"Pe contrasens a ieșit un autocamion și a avut loc ciocnirea cu cortegiul domnului președinte. Dintre angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat a avut de suferit la fel un ofițer, la moment i se acordă investigațiile necesare", a spus  șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea.

Igor Dodon și apropiații săi au fost scoși din automobilul avariat de către ofițerii Serviciului Protecție și Pază de Stat. Ei au fost transportați cu o mașină a poliției la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

"În afară de careva mici excoriații pe piele nu a avut nimic. Nu au avut nevoie de nicio implicare medicală, nici de careva tratamente, deci au plecat la domiciliu. Peste o oră a fost adusă mama președintelui cu luxația umărului, starea ei este satisfăcătoare și a plecat la domiciliu", a zis vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă, Serghei Ștepa.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon le-a mulțumit tutror celor care l-au susținut.

Acesta a scris că a primit mii de mesaje de susținere, însă, deocamdată, nu a reușit să le răspundă tuturor. Șeful statului a mai precizat că nu a suferit traumatisme grave, nici el și nici la membrii familiei sale.

Șoferul camionului a fost internat la Spitalul din Strășeni. Acesta s-a ales cu traumă cranio-cerebrală și comoție, iar medicii spun că starea lui de sănătate este satisfăcătoare.

"Poliția venită la fața locului au stabilit preliminar că vinovat de producerea accidentului s-ar face șoferul camionului, care l-a moment este spitalizat. De asemenea, a fost inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele", a spus ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

Timp de o oră, circulația în zonă a fost sistată, iar sute de mașini au stat blocate pe șosea.

Unii șoferi au aflat de pe internet ce s-a întâmplat.

Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.