Președintele Maia Sandu a promulgat legea care prevede plafonarea prețurilor carburanților
Embed:
Președintele Maia Sandu a promulgat legea care prevede plafonarea prețurilor carburanților

Președintele Maia Sandu a promulgat pe ultima sută de metri legea care prevede plafonarea prețurilor carburanților de către ANRE.
Documentul a ajuns pe masa șefului statului încă în data de 21 aprilie, iar astăzi a fost ultima zi în care Sandu trebuia să decidă dacă promulgă legea sau o trimite la reexaminare.
De atunci, produsele petroliere s-au scumpit de câteva ori.

Maia Sandu susține că legea venită de la Parlament este una slabă, care conține prevederi confuze, probabil introduse intenționat de anumiți deputați. Cu toate acestea, Sandu a a decis să o semneze așa cum este, dar a menționat că va trebui redactată imediat după alegeri. Pe pagina sa oficială de facebook, președintele a precizat că următorul Parlament va trebui să îmbunătățească această lege și, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu.
Maia Sandu a mai menționat că promulgarea legii reprezintă un semnal dat jucătorilor de pe piață, instituțiilor menționate și politicienilor care apără interesele unor grupuri care se îmbogățesc pe seama scumpirilor nejustificate. Amintim că din luna martie 2019, petroliștii stabilesc singuri prețurile de comercializare cu amănuntul, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%. De la începutul acestui an, prețurile la carburanți au crescut de cel puțin cinci ori.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.