Președintele Maia Sandu va veni cu soluții privind declanșarea alegerilor parlamentare abia peste câteva zile
Embed:
Președintele Maia Sandu va veni cu soluții privind declanșarea alegerilor parlamentare abia peste câteva zile

Președintele Maia Sandu va veni cu soluții privind declanșarea alegerilor parlamentare abia peste câteva zile. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul unei conferințe de presă, după ce revenit de la Bruxelles. Între timp, deputații PAS cheamă fracțiunile parlamentare la dialog pentru a găsi o ieșire din impas după demisia Guvernului Chicu.

În cadrul conferinței de presă, șeful statului Maia Sandu a declarat că alegerile anticipate sunt singura soluție pentru țara noastră. Asta pentru că, potrivit ei, actuala componență a Parlamentului s-a discreditat. Totuși, în prezent, Sandu încă nu este gata să prezinte pașii pe care urmează să-i întreprindă în acest sens în calitate de președinte al țării.

"Voi reveni și vom discuta în detaliu toate întrebările pe care le aveți și vă voi prezenta planurile de mai departe, dar acest lucru o să-l facem la alt eveniment, în următoarele zile."

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că se vor întâlni cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare pentru a discuta la acest subiect.

"Urmează să discutăm, noi am făcut o propunere, un plan de acțiuni. Vom întreba partidele din Parlament, care sunt intențiile lor vizavi de un candidat la premier. PAS a spus clar, inclusiv alegătorii noștri în alegerile din noiembrie au dat un vot de blamare a acestui Parlament."

Președintele fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță, dar și vicepreședintele Parlamentului din partea acestei formațiuni, Vlad Bătrîncea, nu au răspuns telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect. Acum câteva zile, președintele PSRM, Igor Dodon, a lansat o invitație la dialog pentru toate fracțiunile parlamentare, ca să discute despre declanșarea alegerilor anticipate. Democrații și deputații Platformei "Pentru Moldova" au declarat că sunt gata pentru dialog, iar deputații PRO Moldova s-au întâlnit deja cu aleșii PSRM. Între timp, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a reiterat în cadrul unei emisiuni că formațiunea pe care o conduce este gata să-și asume guvernarea, pentru că, potrivit lui, până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate este nevoie de un Guvern de tranziție. Luni, Curtea Constituțională a decis că autodizolvarea Parlamentului nu este posibilă și a declarat drept inadmisibilă sesizarea în acest sens a deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit deciziei CC, Legislativul poate fi dizolvat doar în condițiile prevăzute de articolul 85 din Constituție și anume - imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări și dacă Parlamentul nu aprobă nicio decizie timp de trei luni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.