Președintele Parlamentului, în cadrul emisiunii REPLICA: Audierile privind frauda bancară reprezintă încă un pas spre recuperarea banilor furați
Embed:
Președintele Parlamentului, în cadrul emisiunii REPLICA: Audierile privind frauda bancară reprezintă încă un pas spre recuperarea banilor furați

Audierile privind frauda bancară, care s-au desfășurat vineri în Parlament, reprezintă încă un pas spre recuperarea banilor furați din sistemul bancar. Declarația a fost făcută de invitații emisiunii Replica, de aseară, de la PRIME.

Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, deși unele partide o să profite de anumite mesaje, cel mai important este ca banii să fie recuperați, iar cei care se fac vinovați să-și ispășească pedeapsa. 

"Eu înțeleg că politicienii încearcă profite de anumite mesaje. Este strategia de recuperare a fraudei bancare unde este partea de constatare a mai multor acțiuni care a fost reiterată vineri în plenul Parlamentului. Nu s-a vorbit de fiecare persoană în parte fiindcă nu e voie, nu e legal. Partidele o să încerce să profite de anumite mesaje și de anumite confruntări. Dar contează ce reușim din punct de vedre economic să recuperăm. Contează ca toți cei implicați în frauda bancară să își ispășească pedeapsa", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Șor este călcâiul lui Ahile fiindcă justiția moldovenească este foarte operativă în anumite cazuri și merge cu pas de melc în cazul lui Șor.  În societatea moldovenească acest lucru este perceput. Și toate eforturile dumneavoastră de a demonstra caracterul și esența proeuropeană a PDM pălesc anume din acest caz", a afirmat analistul politic, Anatol Țaranu.

"Eu nu pot suna judecători să judece mai repede ceva fiindcă încalc legea. Vom căuta care sunt modalitățile dar eu cred că în cazul acesta Șor care cu adevărat este o pată de imagine pentru țara noastră. Fiindcă mi-au spus mulți europeni și americani", a mai adăugat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.