Președintele raionului Criuleni, după gratii. Iurie Andriuța va sta 30 de zile în arest
Embed:
Președintele raionului Criuleni, după gratii. Iurie Andriuța va sta 30 de zile în arest

Președintele raionului Criuleni, Iurie Andriuța, reținut miercuri pentru trucarea unor licitații, va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău la solicitarea procurorilor anticorupție. Tot în acest dosar, doi agenți economici suspectați de complicitate, au compărut în fața judecătorilor. Unul dintre ei a primit 30 de zile de arest la domiciliu. 

Președintele raionului Criuleni, Iurie Andriuța, a sperat că magistrații nu-i vor elibera mandat de arestare. 

"Este cineva doritor care vrea să se ducă la pușcărie", a spus președintele raionului Criuleni, Iurie Andriuța.

"Având în vedere complexitatea infracțiunii de care este învinuit, și gravitatea faptei, sunt suficiente temeiuri rezonabile de aplicare a măsurii preventive a arestului", a menționat procurorul anticorupție, Ion Geru.

Doi agenți economici, suspectați de complicitate la infracțiune, au compărut astăzi în fața instanței. Unul dintre ei susține că este nevinovat. El a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia nu va fi contestată de avocați. 

"Nu putem vorbi despre influență asupra rezultatelor licitațiilor. Nu am făcut așa ceva. Eu nu îl cunosc pe președintele raionului, nici pe membrii comisiei", a declarat agentul economic, Veniamin Șandrovschi.

"Nu vom contesta această decizie deoarece clientul este pentru stabilirea tuturor circumstanțelor", a specificat avocatul, Anatolie Dmitric.

Potrivit CNA, Andriuța a trucat mai multe licitații în cadrul unor proiecte finanțate de UE, favorizând o singură firmă. De asemenea, președintele raionului este bănuit că, în scopuri personale, a promovat o companie care desfășoară lucrări de reparație a unui drum local.

Dacă va fi găsit vinovat, Iurie Andriuța riscă până la șase ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la zece ani. În același dosar, șefii a două companii de construcții, câștigătorii acestor licitați, au fost reținuți joi pentru complicitate la infracțiune.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.