Președinția ar urma să cumpere mobilă nouă de aproape 200 de mii de lei și să cheltuiască zilnic trei mii de lei pentru flori
Embed:
Președinția ar urma să cumpere mobilă nouă de aproape 200 de mii de lei și să cheltuiască zilnic trei mii de lei pentru flori

Președinția ar urma să cumpere mobilă nouă de aproape 200 de mii de lei și să cheltuiască zilnic trei mii de lei pentru flori. Aceste informații se regăsesc pe site-ul achiziții.md, într-un document semnat de secretarul general al Președinției, Andrei Spînu. La rândul său, șeful statului Maia Sandu susține că a aflat din presă despre planurile care au provocat un val de critici pe rețelele de socializare.

Într-un document semnat de secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, este menționat că instituția planifică să achiziționeze mobilă în valoare de aproape 200 de mii de lei. Potrivit site-ului achiziții.md se vede că ar fi vorba despre covoare, lucrul care a fost negat însă de Andrei Spânu. De asemenea, Președinția ar urma să cheltuiască 280 de mii de lei pentru flori, doar în primul trimestru al 2021. Presa a calculat că pe parcursul întregului an, cheltuielile ar ajunge la trei mii de lei zilnic. După ce mai multe zile la rând, subiectul a provocat discuții contradictorii în presă și pe rețele de socializare, Maia Sandu declară că nu a știut despre intențiile instituției pe care o conduce.

"- Pentru se face reînoirea acestei mobile și despre flori. Chiar vreți să cheltuiți trei mii de lei zilnic pentru flori? Președenția nu va cumpăra nici mobilă și nici covoare. Planul de achiziții va fi modificat. Am aflat și eu de el din presă, sper că data viitoare voi fi consultată și eu la acest subiect".

Recent, secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a venit cu precizări referitoare la cheltuielile instituției în 2021. Potrivit lui, planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start cu o economie de cel puțin 2,1 milioane de lei față de anul trecut, adică 9,16 milioane de lei. Totodată, el a precizat că aceste economii vor crește, pentru că unele achiziții planificate vor fi amânate sau anulate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.