Prețul terenurilor din suburbiile Capitalei a scăzut. Cum explică specialiștii imobiliari
Embed:
Prețul terenurilor din suburbiile Capitalei a scăzut. Cum explică specialiștii imobiliari

Suburbiile Capitalei sunt neatractive pentru familii, iar prețul terenurilor intravilane a scăzut în ultimii doi ani în medie cu opt la sută, spun agenții imobiliari.

Specialiștii explică reducerea prețurilor prin faptul că majoritatea familiilor tinere, din lipsă de bani, preferă să-și cumpere apartament în oraș, decât să-și construiască casă în suburbie.

"E o investiție de lungă durată și oamenii nu prea își permit, în perioada de criză, să facă investiții de lungă durată în terenurile pentru construcții, pentru că ele pot să se manifesteze și invers, adică pot să mai scadă la preț și, din această cauză, lumea nu își permite să cumpere terenul pentru perspectivă", a spus specialistul imobiliar Ghenadie Puzîrevschi.

Tinerii spun că optează pentru apartamente în oraș, deoarece prețul acestora este mai accesibil, iar infrastructura mai dezvoltată.

Unii tineri spun că și-ar dori o casă la curte însă nu își permit financiar. 

Cei care trăiesc în suburbiile Capitalei spun că, în ultimii ani, numărul oamenilor care își construiesc casă a scăzut. 

Potrivit datelor agenției imobiliare Lara, cele mai mari prețuri pentru terenuri sunt în Condrița și Tohatin. În aceste localități, un ar se vinde cu 1.600 de euro, cu 400 de euro mai puțin decât acum doi ani. Aceste terenuri sunt mai scumpe și datorită faptului că localitățile sunt amplasate în apropierea traseelor de importanță națională. O situație similară este în Ghidighici și Vadul lui Vodă. Aici un ar de teren costă 1.550 de euro.

Un pic mai ieftine sunt terenurile din Codru, Durlești și Vatra, unde prețurile variază între 950 și 1.400 de euro pentru un ar. Cu doi ani în urmă, prețurile erau, în medie, cu 200 de euro mai mari.

Cele mai ieftine sunt terenurile din Bubuieci și Cruzești. În ultimii doi ani, prețurile au scăzut cu 150 de euro și acum variază între 550 și 500 de euro.

Un apartament în Capitală costă în medie 40 de mii de euro, asta în timp ce, un teren de șase ari, pe care poate fi construită o casă poate fi cumpărat cu 48 de mii de euro, iar pentru ridicarea casei, oamenii trebuie să mai scoată din buzunar încă o sută de mii de euro.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.