Prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost din nou amânată
Embed:
Prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost din nou amânată

Prima ședință de judecată în cazul lui Ilan Șor, care urma să aibă loc la Curtea de Apel Chișinău după ce dosarul a fost strămutat de la Cahul, a fost amânată până în data de 21 septembrie. Decizia a fost luată  după ce unul dintre magistrații din completul de judecători s-a abținut de la examinarea cauzei, pe motiv că ar avea un conflict de interese. Iar avocatul lui Șor anunță că în cazul în care politicianul ar reveni în țară, viața lui ar putea fi în pericol.

Judecătorul de la Curtea de Apel Chișinău Stelian Teleucă a anunțat înainte de ședință că nu poate examina cauza, deoarece deține acțiuni la Banca de Economii.


"Am avut posibilitate să fac cunoștință cu materialele dosarului și am constatat că Banca de Economii, societate pe acțiuni este recunoscută în calitate de parte civilă și am constatat că sunt incompatibil pentru examinarea acestei cauze, deoarece dețin acțiuni în această bancă".


Avocații lui lan Șor spun că au depus mai multe cereri la Curtea de Apel pentru a verifica completul de judecători.


"- Am solicitat verificarea în ce mod, cum a fost redistribuit acest dosar acestor judecători. Noi dorim să avem toate materialele în privința la faptul formării unui tribunal legal. - Adică aveți dubii? - Noi nu avem aceste dubii, însă noi verificăm tot".


Avocații lui Șor mai spun că politicianul are multe de spus în acest dosar.


"Pe teritoriul Republicii Moldova viața lui este în pericol, noi considerăm așa, el are mai mulți dușmani, nu ne referim la procurori, procurorii își fac meseria, cum o execută asta alt lucru. Ilan Șor are mai mulți oponenți, exponenți care viața lui este în pericol. - Oameni din lumea criminală? - Nu numai, dar unii politicieni sunt legați și cu lumea criminală."


În data de 20 august, Curtea Supremă de Justiție a decis să transfere dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată la cererea avocatului lui Șor, care a făcut trimitere la suspiciunea de imparțialitate a magistraților de la Curtea de Apel Cahul. Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis într-un dosar privind frauda bancară. Șor se declară nevinovat. În iulie 2019, el a fost anunțat în căutare internațională, după ce Procuratura Anticorupție a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul țării.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.