PRIME a înregistrat noi recorduri de audiențe în Moldova! Finala EURO 2020, urmărită de aproape jumătate de milion de telespectatori
Embed:
PRIME a înregistrat noi recorduri de audiențe în Moldova! Finala EURO 2020, urmărită de aproape jumătate de milion de telespectatori

Finala Campionatului European de Fotbal a înregistrat audiențe tv record în Moldova. Duelul decisiv dintre Italia și Anglia a fost urmărit la PRIME și Canal 3 de aproape jumătate de milion de telespectatori. În premieră, finala celei mai importante competiții fotbalistice din Europa a fost oferită microbiștilor din țara noastră  cu comentariu atât în limba română, cât și în limba rusă.

La PRIME, minutul de aur a fost înregistrat după miezul nopții, când 145 de mii de telespectatori erau cu ochii pe prelungirile duelului dintre Italia și Anglia.

97 mii de telespectatori s-au adunat la CANAL 3 în minutul de aur, înregistrat la sfârșitul primei reprize a finalei, când Anglia conducea cu 1:0.

Duminică seara, telespectatorii PRIME au fost în compania lui Dragoș Bocanaciu până după miezul nopții. Așa cum finala a avut de toate: prelungiri, lovituri de departajare, dar și o ceremonie de premiere, transmisiunea în direct a durat mai bine de trei ore, ceea ce este solicitant chiar și pentru un comentator sportiv care are o experiență de câteva decenii.


"- Obositor
- Cum a fost?
- Frumos! Obositor, dar frumos!
-Eu ți-am zis că costumul tău le-a purtat ghinion la ai tăi. Te-ai îmbrăcat în negru.
- Știi care e treaba? Nu le-a purtat ghiion. Anglia nu a fost în stare să joace fotbal."

După finala comentată în limba rusă la CANAL 3, Dumitru Antoceanu a găsit forțe pentru a-și împărtăși impresiile cu telespectatorii PRIME.

"Bună seara, Ana! Eu am crezut că prima întrebare dacă nu vreau să dorm. Și eu, la fel ca și Dumneavostră, vreau foarte tare să dorm. Sper că mă voi sătura de somn în timpul apropiat. Ce ține de echipa care a câștigat, eu cred că italienii au învins pe merit, au jucat foarte bine, cu excepția partidei cu Spania, unde loviturile de departajare au fost decisive. Dar cred că a fost o victorie meritată."

O noapte albă a avut și Mihai Sîtnic, gazda studioului TV din Orașelul Fotbalistic, organizat de PRIME în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Printre cei cinci mii de suporteri adunați acolo s-au numărat și ambasadorul Italiei Lorenzo Tomassoni, și ambasadorului Marii Britaniei Steven Fisher.

"Atât Steven Fisher cât și Lorenzo Tomassoni s-au simțit foarte liber, deși eu nu m-aș fi așteptat la așa ceva. Fiind diplomați ambii, mereu stricți în ceea ce declară, aici o atmosferă amicală, în care și-au împărțit chiar și cadouri. Și eu m-am simțit chiar bine în compania celor doi ambasadori."

Însă pentru ca spectacolul fotbalistic să ajungă impecabil la telespectatorii PRIME și Canal 3, la Euro 2020 a mai fost în teren încă o echipă formată din cameramani, sunetiști, regizori, operatori playout și grafică, editori de imagine, operatori MCR. Selecționerii acestei echipe din culisele celor două televiziuni din Moldova au fost producătorii Dorian Jereghi și Vitalie Maistru.

"Orice finală de campionat, de competiție presupune în sine un moment atât de bucurie poate fi, dar și de tristețe. Eu mă bucur într-un fel că s-a încheiat aceast turneu pentru a vedea cine este cea mai bună echipă de pe continentul european în situația în care suntem noi acum. Mă bucur că am reușit să participăm la acest spectacol și noi, mă bucur că am reușit să-i facem să se bucure de fotbal pe locuitorii acestei țări, pe toți microbiștii moldoveni."

Chiar dacă s-a încheiat EURO 2020, microbiștii moldoveni vor avea parte de un nou spectacol incendiar în mai puțin de o lună. Pe 11 august, se va disputa Supercupa Europei. Deținătoarea Ligii Campionilor, Chelsea Londra și deținătoarea Ligii Europa, Villarreal, se vor bate pentru titlul de supercampioană a Europei, pe stadionul din Belfast, Irlanda de Nord. Partida va fi difuzată în Moldova la PRIME cu comentariu în limba română, iar la CANAL 3 va fi comentată în limba rusă.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.