PRIME TV are INTERZIS! PAS nu a permis presei să participe la Congres
Embed:
PRIME TV are INTERZIS! PAS nu a permis presei să participe la Congres

Partidul Acțiune și Solidaritate a restricționat accesul presei incomode la cel de-al doilea Congres al formațiunii, care a avut loc ieri, chiar dacă pretinde că luptă pentru implementarea valorilor democratice în Moldova.

Mai mult, președintele formațiunii, Maia Sandu, s-a încurcat în declarații, motivând ba că am fi trimis prea târziu solicitarea de acreditare la eveniment, ba că Prime TV nu ar fi o instituție de presă.

Între timp, secretarul general al formațiunii, Igor Grosu, a făcut-o pe ușierul la congres și a interzis personal echipei noastre de filmare să participe la evenimentul la care anterior am fost invitați. 

Purtătorul de cuvânt al PAS, Cristina Bujor, ne-a anunțat încă de ieri că accesul postului nostru de televiziune la congres va fi interzis. Asta deși ea a fost cea care a expediat, acum câteva zile, pe adresa redacției Prime o invitație de a participa la congres.

Înainte să înceapă congresul, am încercat sa aflăm de la Maia Sandu dacă ea a dat indicații ca să fie interzis accesul echipei Prime. Liderul PAS a declarat că am fi expediat prea târziu solicitarea de acreditare.

După doar 30 de secunde, Maia Sandu și-a schimbat opinia și a invocat un alt motiv pentru care Prime a fost blocat la congres.

Nici Maia Sandu și nici secretarul PAS, Igor Grosu, nu au putut explica de ce împart jurnaliștii în funcție de preferințele editoriale ale formațiunii. Mai mult, Igor Grosu a manifestat o atitudine obraznică față de meseria de jurnalist. 

Acțiunile PAS par a fi o adevărată comedie desprinsă din opera lui Caragiale. Pe de o parte ne trimit la redacție o invitație de a participa la cel de-al doilea Congres al Formațiunii , pe de altă parte ne închid ușa în nas și ne lasă să așteptăm pe scările Teatrului Satiricus. Astfel, suntem nevoiți să urmărim pe internet cum au loc lucrările congresului și cum va fi aleasă noua conducere a formațiunii.

Totuși, în timpul pauzei, unii dintre membrii PAS s-au arătat surprinși că Prime nu poate participa la eveniment. Ei au recunoscut că interzicerea participării unui post TV la congres nu a fost o decizie democratică și în spiritul european.

Și vicepreședintele Uniunii Jurnaliștilor, Petru Bogatu, condamnă reacția reprezentaților PAS și susține că este o acțiune antidemocratică.

La Congresul de ieri, Maia Sandu a fost realeasă aproape unanim în funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate pentru următorii patru ani. Asta în condițiile în care ea a fost singurul candidat la această funcție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.