Primele concluzii în cazul intoxicației în masă de la liceul Orizont. Ce s-a găsit în mâncarea infectată
Embed:
Primele concluzii în cazul intoxicației în masă de la liceul Orizont. Ce s-a găsit în mâncarea infectată

Copiii și profesorii de la Liceul privat moldo-turc "Orizont" din Capitală au fost infectați, acum o săptămână, cu  stafilococ și alte bacterii depistate în bucate. Cel puțin asta arată rezultatele testelor de laborator. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, din cele 13 persoane care lucrau la cantina școlii, 12 nu dispuneau de certificate care confirmă instruirea igienică.

"Specialiștii direcției teritoriale Chișinău au prelevat de la loc 26 de probe de bucate gata, trei probe de materie primă. A fost efectuată o prescripție prin care se recomanda administratorului blocului alimentar ca până la primirea rezultatelor de laborator  să fie efectuate lucrări de ordin sanitar.Trebuie de implimentat proceduri operaționale  de control al sănătății personalului angajat. ", a declarat Sergiu Sîrghi, șef Direcția Alimentație Publică și Protecția Consumatorului. 

Bacteriile au fost găsite în bucatele pe care le-au consumat elevii și profesorii la cantina școlii. Pe lângă aceste nereguli, comisia formată din reprezentanți de la ANSA și cei de la Centrul de Sănătate Publică au depistat că unele produse nu erau marcate corespunzător, iar meniul era cu abateri de la cel stabilit cu CSP.

În urma investigațiilor de laborator s-a depistat că și angajații bucătăriei erau infectați cu stafilococ.
Acum o săptămână 128 de persoane s-au intoxicat după ce au mâncat la cantina liceului. Cinci dintr copii au fost internați într-un spital din Capitală. Procurorii au deschis un proces penal în acest caz. Cantina liceului și-a reluat activitatea acum două zile.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.