Primele declarații ale șoferului care a supraviețuit în cumplitul accident de lângă Soroca
Embed:
Primele declarații ale șoferului care a supraviețuit în cumplitul accident de lângă Soroca

Șoferul de 58 de ani, care a fost grav rănit în cumplitul accident de lângă Soroca cu implicarea a două tiruri, a făcut primele declarații de pe patul de spital. Acesta spune că simte mai bine, deși starea lui este gravă. Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns la Spitalul raional din Soroca cu femurul rupt și în stare de șoc.

Vasile Rotari își amintește doar frânturi din momentul impactului. Acesta ne-a povestit că se întorcea din Rusia, iar camionul era încărcat cu articole din papetărie. Bărbatul presupune că accidentul s-ar fi produs din cauza celorlalți șoferi de TIR, care s-ar fi luat la întrecere pe șosea.

"Când m-am trezit, piciorul stâng era rupt, nu puteam să-l mișcă deloc, nici să ies de la volan, nici nimic. Nu puteam să ies pentru că ardea."

Vasile Rotari spune că este șofer de camion de zeci de ani și niciodată nu s-ar fi gândit că i se poate întâmpla o asemenea tragedie.

" Eu la volan sunt din anul 1982. Niciodată de atunci până acum nu am pățit nimic, umblu prin toată Rusia, Europa și n-am pățit niciodată nimic, iată am venit acasă și am pățit ce am pățit"

Acum, șoferul, în vârstă de 58 de ani, originar din raionul Sîngerei, este internat la Spitalul raional din Soroca. Așa cum starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, familia vrea să-l transfere la Spitalul din Bălți, mai aproape de casă.

" Acum starea pacientului este stabilă. A ieșit din starea de șoc, iar rudele planifică să-l transporte la spitalul din Bălți, mai aproape de casă.

Între timp, l-am rugat pe un instructor auto să ne explice ce s-a întâmplat pe traseu, de ce reguli de circulație nu au ținut cont șoferii și dacă putea fi evitat impactul.

"Din ce am văzut, acolo era marcaj continuu, iar inițial nu a încălcat nimeni. Apoi a mai apărut o bandă și unul dintre conducători a făcut depășirea, al doilea nu a mai reușit să revină pe banda sa, respectiv s-a produs accidentul intrând pe contrasens. Cel care era depășit ar fi putut să reducă din viteză, dar el a mers cu egoul său, să nu fie întrecut."

La două zile de la producerea tragediei, bucata de drum unde a avut loc nenorocirea, mai are urme ale triplului accident.

"Resturile de hârtie transportate cu unul dintre tirurile care a luat foc, mai fumegă și astăzi, asta deși, au trecut aproape două zile de la tragedie. Tot ce mai amintește de faptul că în acest loc s-a produs un accident rutier sunt zecile de piese ale mașinii de mare tonaj, care pot fi observate printre mormanele de cenușă. Iar asfaltul unde s-a produs tragedia, este pârjolit, la propriu."

Și astăzi, la fața locului, am găsit un echipaj de pompieri.

În noaptea de marți spre miercuri, un grav accident rutier s-a produs pe traseul Chișinău-Soroca. Potrivit poliției, un șofer în vârstă de 32 de ani se deplasa din Capitală spre Soroca, iar la intersecție cu satul Racovăț nu s-a asigurat și a depășit un alt camion, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, din orașul Bender. În timp ce făcea depășirea, pe contrasens, regulamentar, se deplasa cel de-al treilea camion cu remorcă, condus de un bărbat de 58 de ani, locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sîngerei. Primul autovehicul l-a lovit frontal pe cel care venea din sens opus și i-a deteriorat rezervorul de combustibil. În urma impactului, ambele camioane au luat foc, iar al treilea a fost aruncat în afara carosabiluluiю Șoferul care a efectuat depășirea neregulamentară a ars în camion, iar cel care circula regulamentar a fost scos de urgență din flăcări de către un echipaj al poliției de frontieră, care se afla în preajmă și l-a transportat la spital.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.