Primele Știri - 1 Iunie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 1 Iunie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1.  A fost mare tărăboi astăzi în centrul Capitalei, după ce un individ a telefonat la poliție și a anunțat că în incinta Ambasadei Federației Ruse din Chișinău ar fi plasată o bombă. În scurt timp, oamenii legii au evacuat sediul reprezentanței diplomatice dar și alte blocuri din preajmă.

2. Ani grei de pușcărie pentru ucraineanul care a asasinat un deputat din Rada Supremă de la Kiev pe teritoriul Moldovei! Magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul în sectorul Rîșcani, l-au condamnat la 17 ani de închisoare.

3. Zece moldoveni au murit, în ultimele 24 de ore, în urma complicațiilor provocate de COVID-19, astfel că bilanțul deceselor provocate de boală a ajuns la 305. A crescut alarmant și numărul de infectări cu noul tip de coronavirus, până la 8 360 de oameni. Între timp, în Capitală a fost redeschisă Piața Centrală, după mai bine de două luni de pauză. Din păcate, puțini comercianți dar și cumpărători au respectat măsurile de protecție impuse de autorități.

4. Leagănul democrației s-a transformat în ultimele zilele într-o întruchipare a anarhiei! Statele Unite ale Americii se află în pragul unui război civil, după ce peste 30 de orașe au fost cuprinse de proteste violente. Manifestațiile s-au soldat până acum cu șase decese și peste patru mii de arestări. Venim în ediție cu mărturiile unei tinere din Moldova care a fost prinsă în mijlocul revoltelor care zguduie SUA.

5. Istorie printre ruine și amprente adânci lăsate de vandali! În acest hal a ajuns Circul din Chișinău, altădată un centru de agrement cu un repertoriu de 57 de spectacole pe lună. Venim în ediție cu un reportaj special, marca "Respect Moldova", despre ce a fost și ce a ajuns bijuteria arhitecturală care stă să se prăbușească sub povara ignoranței. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.