Primele Știri - 1 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 1 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Ne-am rugat de ploaie, dar am primit potop de gheață! În mai multe localități din sudul și nordul țării grindina a făcut una cu pământul puținele culturi agricole care au rezistat secetei. Autoritățile încă nu au estimat valoarea prejudiciilor, însă nu trebuie să fii mare expert să-ți dai seama că pierderile sunt uriașe.

2. A mai căzut un erou în alb! Un medic de la Spitalul Raional Fălești a decedat în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus.
Între timp, numărul angajaților din sistemul național de sănătate diagnosticați cu COVID-19 crește alarmant! Doar în ultima săptămână, s-au infectat 126 de lucrători de lucrători medicali.

3. Școlile din Moldova și-ar putea deschide din nou ușile pentru elevi abia la toamnă.
Autoritățile susțin că pericolul de infectare cu noul tip de coronavirus s-ar putea menține până la 1 septembrie, așa că elevii continuă să învețe online.

4. Încă o plecare din Partidul Democrat! Deputatul Ruxanda Glavan a anunțat că părăsește PDM și aderă la grupul parlamentar PRO MOLDOVA.

5. În ciuda ploilor din aceste zile, e prea puțin, spun hidrologii! Seceta din ultimele luni a secat izvoare și fântâni în toată țara, iar mii de oameni riscă să rămână fără apă potabilă. Până și nivelul celor mai mari râuri din Moldova - Nistru și Prut a scăzut substanțial, iar situația se poate agrava și mai mult. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.