Primele Știri - 10 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 10 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Încă doi moldoveni au fost diagnosticați cu virusul Covid-19. Pacienții, ambii reveniți din Italia, sunt un bărbat din sudul țării și o femeie din Capitală. Între timp, autoritățile se baricadează în fața coronavirusului! Grădinițele, gimnaziile, liceele și universitățile din întreaga țară au fost închise cel puțin până în data de 23 martie. Coronavirusul a anulat și spectacolul de închidere a tradiționalului Festival "Mărțișor", planificat pentru astăzi, dar și toate concertele și alte tipuri de întruniri programate pentru această lună.

2. Cod Portocaliu de Covid-19 și Cod Roșu de iresponsabilitate! În plină alertă de prevenire a răspândirii Coronavirusului în țară, mii de simpatizanți ai Partidul Politic ”ȘOR” au organizat un protest masiv la Chișinău, în fața Curții de Apel.

3. Italia s-a autoizolat de restul lumii din cauza Coronavirusului! Autoritățile de la Roma au restricționat la maxim deplasările, au interzis activitățile publice, și au închis majoritatea instituțiilor.

4. Drept consecință, măcar și în al 12-lea ceas, Guvernul de la Chișinău a interzis toate zborurile din și spre Italia. Cât timp este valabilă restricția, aflați în ediție.

5. O tânără din capitală ne predă gratis o lecție de viață pe care ar trebui să o însușim cu toții. În ciuda faptului că suferă de paralizie cerebrală infantilă, Ana Chiricioc este un exemplu suprem de demnitate. Fata crează și vinde decorațiuni unice din hârtie și țesături.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.