Primele Știri - 11 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 11 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Inevitabilul s-a produs! Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de COVID-19 la nivel mondial. Nu avem motive de panică, dar trebuie să ținem cont cu strictețe de recomandările specialiștilor. Între timp, în Moldova, a fost confirmat cel de-al patrulea caz de coronavirus de tip nou. Este vorba despre un tânăr, revenit recent din Italia.

2. În perioadă sensibilă, autoritățile au hotărât să penalizeze iresponsabilitatea cu amenzi usturătoare sau chiar... ani de pușcărie. Cabinetul de miniștri a stabilit astăzi o serie de sancțiuni pentru cei nu vor respecta regimul de carantină pentru prevenirea răspândirii cazurilor de COVID-19.

3. Zeci de moldoveni s-au pomenit într-o situație disperată în Italia. Conaționalii noștri au rămas blocați pe un aeroport din Roma. Pe deoparte italienii nu le permit accesul în țară. Pe de alta... nu revin nici acasă din cauză că au fost suspendate zborurile din și spre Italia.

4. Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Ion Sturzu își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul 13. Funcționarul, învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în dosarul fraudei bancare, nu-și recunoaște vina.

5. Focar de infecții în apropierea unei piețe din centrul orașului Ocnița. Tone de deșeuri s-au adunat lângă o toaletă publică, chiar în apropiere de sediul inspectorilor ecologici.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.