Primele Știri - 11 Octombrie 2019, 09:00
Embed:
Primele Știri - 11 Octombrie 2019, 09:00

Principalele Știri:

1. O mașină a ars ca o torță aseară, în curtea unui bloc de locuințe din sectorul Ciocana al Capitalei. Din imaginile video expediate de către un martor ocular, se observă cum automobilul este cuprins de flăcări, iar la fața locului intervine un echipaj al pompierilor. Potrivit lor, mașina a ars în proporție de 90 la sută. În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit.

2. Producții românești pe ecranele din Moldova. Timp de patru zile, cele mai recente și de succes pelicule de peste Prut vor putea fi urmărite de cinefilii de la noi în cadrul celei de a 5-a ediții a Zilelor Filmului Românesc. Primul film proiectat ieri la Centrul Cultural „Odeon" din Chișinău a fost regizat de Corneliu Porumboiu. Pelicula „La Gomera” a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes și este propunerea României pentru o nominalizare la Premiile Oscar din 2020.

3. Sezonul premiilor Nobel culminează astăzi cu premiul pentru Pace. Activista suedeză Greta Thunberg, care a inspirat o mișcare globală ce militează pentru adoptarea unor acțiuni pentru limitarea modificărilor climatice, este favorita caselor de pariuri. Dacă va câștiga, adolescenta în vârstă de 16 ani va deveni cel mai tânăr laureat din toate timpurile. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.