Primele Știri - 13 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 13 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. O poveste de groază s-a derulat în raionul Călărași! O copilă de doi ani a dispărut aseară de acasă și a fost găsită abia în această dimineață de oamenii legii! Copila, împreună cu fretele ei de patru ani a fost lasată de mama în grija bunicilor care au consumat atâta alcool încât nici nu au observat că micuța lipsește. Dispariția a fost sesizată de mama fetei, revenită și ea acasă în stare de ebrietate.

2. Prima generație de la Independență încoace care nu va susține examenul maturității! Examenele de Bacalaureata nu vor avea loc în acest an din cauza riscurilor provocate de pandemia de Covid-19.

Iar motive de îngrijorare avem suficiente.
Astăzi a fost înregistrat un număr record de cazuri noi de Covid-19 - 252. Este cel mai mare număr de persoane diagnosticate în cele două luni de când se fac teste în țara noastră!

3. Odată cu încălzirea vremii s-au înmulțit și teribiliștii pe două roți! Un motociclist tras pe dreapta pe o stradă din Capitală a înjurat în ultimul hal oamenii legii și a refuzat să prezinte actele. Întreaga scenă a fost filmată chiar de cel care se afla la ghidon.

4. Clădirea Parlamentului European din Strasbourg a fost transformată în cel mai mare centru de testare la COVID din Europa. Medicii de acolo pot efectua zilnic până la 2400 de teste.

5. "Uniți pentru Moldova" este sloganul unei campanii inițiate în România, prin care sunt adunate ajutoare umanitare pentru medicii din țara noastră. Ideea aparține Grupului de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca, în parteneriat cu TVR Cluj. Inițiativa vine după ce săptămâna trecută, Guvernul României a adus în țara noastră ajutoare medicale în valoare de 3,5 milioane de euro. Despre asistența necondiționată a României discutam în această seară în studioul Primelor știri cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Daniel Ioniță.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.