Primele Știri - 15 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 15 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Astăzi se încheie starea de urgență națională și de mâine, intrăm în stare de urgență în sănătate publică. Decizia  a fost luată acum câteva minute de Comisia Națională Extraordinară de Sanătate Publică. Riscul de infectare cu noul tip de coronavirus rămâne a fi destul de mare în Moldova, atenționează autoritățile, care îndeamnă populația să respecte și în continuare măsurile de protecție. Doar astăzi, 192 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar opt persoane au fost răpuse de virus. Mai grav este că epidemiologii consideră că Moldova abia urmează să atingă vârful pandemiei.

2. Unele curse terestre pentru repatrierea moldovenilor ar fi fost organizate cu grave abateri. Asta susțin membrii Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, potrivit cărora, Ministerului Afacerilor Externe ar fi favorizat unele companii. Guvernul neagă acuzațiile!

3. Acordul de împrumut moldo-rus, în valoare de 200 de milioane de euro îl vom renegocia, dar la drumuri reparate în acest an, din banii rușilor, nu mai putem spera. Este opinia președintelui Igor Dodon, care a anunțat când guvernele de la Chișinău și Moscova ar putea bate palma din nou.

4. 35 de cupluri din întreaga lume, care au ales să aibă copii cu ajutorul mamelor surogat din Ucraina, au devenit părinți la distanță. Soții trăiesc o adevărată dramă, deoarece nu-și pot ține în brațe bebelușii din cauza restricțiilor de călătorie impuse în contextul pandemiei de COVID.

5. După secetă, unii agricultori au fost loviți dur și de îngheț. Proprietarii de livezi de meri din nordul țării se plâng că roada le-a fost compromisă, după ce în noaptea de 13 mai s-au înregistrat minime de minus patru grade Celsius.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.