Primele Știri - 16 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 16 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Alertă maximă în lupta cu virusul COVID-19!
Guvernul cere Parlamentului să decreteze Stare de Urgență, pentru prima dată în Republica Moldova! Iar de astăzi, cetățenii mai pot face cumpărături doar în farmacii, alimentare și benzinării.
Între timp, încă șase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, cifra celor diagnosticați ajungând la 29. Una dintre puținele vești bune este că medicii noștri au tratat cu succes prima persoană infectată cu COVID-19.

2. Carantină în localitatea Bălceana din raionul Hâncești! Autoritățile au restricționat accesul și ieșirile din sat după ce șase localnici s-au infectat cu virusul COVID-19.

3. În situația critică provocată de coronavirus, socialiștii și democrații au bătut palma pentru o coaliție de guvernare, spun ei, pentru a evita o eventuală criză politică! În Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu au apărut mai multe nume noi, la propunerea PDM, care au și depus jurământul. Cine sunt aceștia, vă spunem în ediție.

4. Până va fi activată în Moldova, Starea de Urgență a fost instituită deja în România. Regimul de alertă este valabil cel puțin pentru următoarele 30 de zile.

5.  O mână de ajutor pentru îngerii în halate albe!
Mai mulți voluntari au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra alimente destinate medicilor antrenați în lupta cu COVID-19.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.