Primele Știri - 17 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 17 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Încă o zi de luptă cu dușmanul invizibil "coronavirus"!
Astăzi, a fost confirmat un singur caz nou de Covid-19, numărul celor diagnosticați ajungând la 30. Tendința ne dă speranțe, mai ales că alte 45 de persoane suspectate de infectare au fost testate negativ! Totuși, vacanța forțată a preșcolarilor, elevilor și studenților a fost prelungită cu o săptămână, până în data de 30 martie. Iar autoritățile continuă să împartă amenzi pentru agenții economici și șoferii din transportul de pasageri care nu respectă regulile impuse pe timp de criză.

2. Dincolo de micile victorii, în Moldova a fost instituită astăzi alerta maximă, ca în vreme de război! Parlamentul a dat curs cererii Guvernului de a decreta Stare de Urgență pentru 60 de zile! Ce prevede regimul și ce reguli ar trebui să respectăm în această perioadă excepțională, aflați în ediția de astăzi.

3. Într-o perioadă critică, în care medicii încearcă să salveze vieți muncind contracronometru și până la epuizare, un moldovean a abuzat de resursele medicale în cel mai revoltător mod! Individul a mințit doctorii dintr-un spital din Buzău, România că este infectat cu coronavirus! Motivul este halucinant!

4. Între timp coronavirusul continuă să facă victime în Europa! Numai luni, doar în regiunea Lombardia din Italia în jur de 200 de oameni au murit din cauza virusului ucigaș. Situația este critică și în Bergamo! Rubrica de decese dintr-un ziar local a ajuns să cuprindă zece pagini!

5. Restricțiile impuse prin Starea de Urgență, pot fi depășite mai ușor prin solidaritate! Mai multe rețele de cafenele s-au mobilizat și le aduc absolut gratuit băuturi calde și bucate pregătite medicilor și polițiștilor care stau în prima linie în lupta cu coronavirusul, iar câteva firme de taxi din Capitală transportă gratuit personalul medical la serviciu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.