Primele Știri - 19 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 19 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Una le-a promis primarul, alta s-a întâmplat astăzi!
Comercianții din Bălți s-au pomenit că nu pot intra în piața din oraș, în ciuda faptului că Renato Usatîi le-a făgăduit că își pot relua activitatea. Supărați foc, agenții economici și-au vărsat amarul pe polițiștii care au avut ordin să le interzică accesul la tarabe.

2. Se pare că autoritățile au abolit Starea de Urgență exact în perioada în care pandemia de COVID-19 a început să se manifeste cel mai agresiv. Încă patru oameni au decedat, în ultimele 24 de ore, din cauza bolii, astfel că bilanțul celor răpuși a ajuns la 221. A crescut și numărul moldovenilor infectați, până la 6 340. Iar premierul Ion Chicu ne avertizează despre un posibil al doilea val de coronavirus care ar putea lovi țara noastră.

3. Războiul dintre Guvern și compania "Avia Invest" face victime colaterale. Reprezentanții "AirMoldova" spun că autoritățile blochează intenționat activitatea companiei, dar și un cont cu peste două milioane de euro. Cu o parte din această sumă, operatorul avia urma să stingă o datorie de 22 de milioane de lei față de firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

4. Proteste violente în capitala statului Chile.
Mii de oameni au ieșit pe străzile din Santiago, mânați din case de criza alimentară acutizată de pandemia de COVID-19.

5. Sute de elevi din Moldova vor avea nota 10 din oficiu la limba străină în diploma de BAC. Este decizia Ministerului Educației Culturii și Cercetării și îi vizează doar pe absolvenții de liceu care, pe parcursul anului, au obținut o diplomă recunoscută la nivel internațional.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.