Primele Știri - 20 Octombrie 2019, 21:00
Embed:
Primele Știri - 20 Octombrie 2019, 21:00

Principalele Știri:

1. Vor să-și exercite dreptul la vot, chiar dacă nu se pot deplasa la secțiile de votare. Astăzi, sute de  persoane din toată țara au solicitat urna mobilă. Printre ei este și Eudochia Rusu din satul Holoșnița, raionul Soroca, care împlinește astăzi, în ziua alegerilor, 100 de ani. Femeia a ținut cu tot dinadinsul mai întâi să voteze, după care să sărbătorească alături de cei dragi. 

2. Ziua alegerilor nu a trecut fără incidente. Observatorii Promo - Lex au semnalat peste 300 de încălcări în timpul procesului de vot - cele mai multe în Chișinău, Bălți, Orhei și Ștefan Vodă. Majoritatea abaterilor se referă la coruperea și transportarea organizată a alegătorilor, sigilarea necorespunzătoare a urnelor și violarea confidențialității votului. 

3. Podgoriile unui fermier din localitatea Costești, raionul Ialoveni pot concura ușor cu renumitele plantații franceze de viță de vie. După ce a investit zeci de mii de euro în sisteme performante de protecție și irigare, agricultorul se mândrește cu una dintre cele mai moderne podgorii din țară.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.