Primele Știri - 24 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 24 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Autoritățile au scos astăzi armata în stradă în lupta cu prevenirea răspândirii coronaviruslui de tip nou. Zeci de blindate, majoritatea dotate cu mitraliere, au apărut în mai multe intersecții din Capitală. Astfel că cei care până acum au tratat cu superficialitate pericolul pandemiei de Covid-19, au un motiv în plus să stea acasă. Iar de mâine, este interzisă aflarea cetățenilor în spațiile publice.

2. Încă o victimă a coronaviruslui! Un moldovean a murit la Madrid după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Între timp, bilanțul celor diagnosticați cu noul tip de coronavirus  a ajuns la 125 în țara noastră. Astăzi au fost înregistrate 16 cazuri noi.

3. Moldova s-a despărțit astăzi de unul dintre cei mai mari intelectuali pe care i-a avut în anii de independență. Jurnalistul Petru Bogatu a fost înhumat astăzi. El fost condus pe ultimul drum fără onorul care i s-ar fi cuvenit, din cauza restricțiilor impuse în această perioadă.

4. De mâine, românii nu mai au dreptul să iasă din case de cât în situații extreme! Autoritățile de la București au impus carantină totală. Iar oamenii plasați în carantină vor fi monitorizați cu ajutorul unor dispozitive electronice.

5. Managerul de vânzări de la Asociația Presei Independente a cerut 18 mii de lei de la Ministerul Sănătății pentru a publica, în mai multe ziare regionale, informații despre prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Se întâmplă într-o perioadă critică, când interesul primordial al presei ar trebui să fie informarea corectă a oamenilor, și nu dividentele economice. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.