Primele Știri - 25 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 25 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Autoritățile vor să relaxeze măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus începând cu sezonul estival. Asta înseamnă că cei din HoReCa își pot relua activitatea, la fel ca și transportatorii internaționali de pasageri și lista poate continua...
Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon cu precizarea că... statistica privind COVID-19 este una optimistă. Comisia Națională Extraordinare de Sănătate Publică a acceptat doar o parte din aceste propuneri.

2. Optimismul șefului statului nu este împărtășit însă de cele mai recente rapoarte oficiale. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a înregistat un nou record sumbru. 11 oameni au fost răpuși de noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanțul moldovenilor infectați a ajuns la 7 147. Printre ei este și un deputat socialist. Cine este acesta vă spunem la Primele Știri.

3. Crimă îngrozitoare în raionul Sângerei! Un individ beat și-a omorât în bătaie prietenul de pahar, după care a incendiat corpul neînsuflețit într-o pădure. Suspectul riscă detenție pe viață!

4. O postare a premierului Ion Chicu, în care reclamă corupția din România, precum și modul în care a evoluat pandemia de Covid-19 în statul vecin, a provocat un adevărat scandal diplomatic între cele două maluri ale Prutului. Ambasadorul moldovean la București, Mihai Gribincea, a fost convocat la Ministerul român de Externe pentru a oferi explicații, șeful Diplomației române, Bogdan Aurescu a avut o discuție la telefon cu omologul său de la Chișinău, Oleg Țulea, iar politicienii din opoziția moldovenească au cerut demisia lui Chicu. Abia în a patra zi de scandal, premierul Ion Chicu a venit cu precizări și a spus declarațiile sale au fost interpretate greșit.

5. Copiii rătăciți ai Moldovei! Peste 300 de copii au fugit de acasă sau din Centrele de Plasament din țară doar în primele patru luni ale acestui an. Cifrele au fost prezentate de oamenii legii astăzi, de Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.