Primele Știri - 26 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 26 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. A fost o dimineață de foc, astăzi, la Moldexpo, chiar lângă Centrul de Triere Covid-19! Un incendiu puternic a afectat grav o hală de 500 de metri pătrați în care era depozitată mobilă. Pompierii au intervenit cu 9 autospeciale și au luptat cu flăcările mai bine de o oră!

2. COVID-19 continuă să facă victime în Republica Moldova, inclusiv pe fundalul relaxării măsurilor de combatere a noului coronavirus! În ultimele 24 de ore, încă șapte pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de boală, astfel că bilanțul sumbru a ajuns la 268. Printre cei decedați se numără un medic și un tânăr de 25 de ani care suferea de sindromul Down.

3.Un nou dosar de corupție la vamă! Cinci brokeri vamali au fost reținuți pentru 72 de ore de către ofițerii CNA și procurorii Anticorupție. Oamenii legii au descins la postul vamal intern „Petricani” din Capitală. Din informațiile preliminare, se pare că suspecții au mituit cu sume impunătoare câțiva funcționari din cadrul Serviciului Vamal pentru urgentarea procedurii de validare a declarațiilor vamale.

4. Parlamentul mai are la dispoziție doar câteva zile pentru a aproba un șir de legi necesare pentru a debloca cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană. Termenul impus de UE pentru adoptarea proiectelor este 31 mai și e greu de crezut că va fi respectat, mai ales că deputații se află în izolare.

5. Pandemia de Covid-19 face și victime colaterale! Un copil de șapte ani din Capitală, diagnosticat cu o formă foarte gravă de epilepsie și care este dependent de medicamente din străinătate riscă să întrerupă tratamentul pentru că mama sa nu mai are nici bani și nici posibilitatea să le aducă în țară.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.